”Vi kan vinna utan stjärnor”

SPORTBLADET

Kenny Dalglish ser potential i Liverpool – utan stjärnorna

Foto: ap
Klarar sig utan Kenny Dalglish är övertygad om att Liverpool kan nå framgångar även utan Steven Gerrard och Fernando Torres på planen.

Att Steven Gerrard och Fernando Torres är Liverpools två viktigaste spelare är knappast en överdrift.

Men enligt legendaren Kenny Dalglish kan laget nå framgångar även utan de två storstjärnorna.

– Vi är definitivt inte beroende av en eller två spelare, slår han fast.

Kenny Dalglish är för evigt en hjälte bland fansen på Anfield Road. Nu är legendaren tillbaka i klubben där han kommer arbeta som ambassadör och samtidigt ha en ledande roll i ungdomsakademin.

I en intervju med den officiella hemsida ger Dalglish sin syn på dagens Liverpool, som han menar har stor kapacitet även utan stjärnor som Steven Gerrard och Fernando Torres.

Seger mot United

– Det är alltid viktigt att ha de bästa spelarna friska och tillgängliga. Men vi måste komma ihåg att Steven (Gerrard) bara spelade 20 minuter och att Fernando (Torres) inte spelade alls när vi vann mot Manchester United på Anfield förra hösten.

– Det gav mig en stark tro på att Liverpool är kapabla att vinna viktiga matcher även utan dem. Vi är definitivt inte beroende av en eller två spelare, säger Dalglish bestämt.

Jagar ligatiteln

Många experter menar att det var Gerrard och Torres skadebekymmer förra säsongen som gjorde att Liverpool missade ligatiteln. I år tror dock Dalglish på revansch.

– Många lag har respekt för oss och kommande säsong kommer vi närma oss titeln ytterligare.

Se Gerrard, Torres och de andra stjärnorna på plats i England: