Sportbladet

Ville bo avslägset för att slippa sjukdom

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

– nu är två åkare magsjuka

Liberec. Det avlägsna boendet bokades i ett syfte: att undvika smittor.

Redan innan VM-premiären har målsättningen misslyckats dubbelt upp.

Nu är de magsjukedrabbade Britta Norgren och Anna Haag isolerade från truppen och reserven Maria Rydqvist inkallad.

Landslagschef Gunde Svan försöker trösta Britta Norgen som inte får starta i dag på grund av för höga blodvärden. Ett resultat av hennes magsjuka.
Landslagschef Gunde Svan försöker trösta Britta Norgen som inte får starta i dag på grund av för höga blodvärden. Ett resultat av hennes magsjuka.

Gunde Svan vill inte lämna något åt slumpen.

Hans landslag har VM:s mest avlägsna hotell, där jobbar de egna kockarna med medtagna råvaror och på varje bord står två flaskor med desinficerande medel. Bara en sak stör planeringen: två av sju tjejer har redan spytt och förbundskaptenerna har tvingats att ringa ner VM-reserven ­Maria Rydqvist.

– Det kändes inte som en magsjuka, ­magen var bara i olag. På natten började jag må riktigt dåligt och kräktes. Klockan nio skulle vi ha varit på blodtest men jag mådde­ riktigt dåligt och kom inte ur sängen, ­beskriver Britta Norgren.

Både Haag och Norgren kräktes

Försvagad av sjukdomen hade hon inte kunnat tävla i dag och äter och bor nu enskilt. Det gör också Anna Haag, som har kräkts och mått dåligt i veckan, men nu är tillbaka i spåren.

– Jag trodde jag skulle känna mig lite matt i dag med tanke på att man inte fått i sig så himla mycket det senaste dygnet, sa hon till SR efter gårdagens träningspass.

Men varför har landslaget hamnat i obygden där magsjukan verkar härja? Jo, för att de ville undvika alla skadliga bakterier.

– Vi har haft möjlighet att bo på den stora campen med alla andra lag, men Gunde ansåg att smittorisken var för stor i en gemensam matsal, säger Torbjörn Nordvall.

Nu efter några tråkiga nätter: ångrar ni valet?

– Nej, jag har inte hört någon som har klagat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert: