Sjöström orkade inte ladda om

SPORTBLADET

Missade kvalet: ”Ville bara fortsätta njuta”

Foto: Sarah Sjöström under kvalet på 200 m fritt.

ROM. Dagen efter kvällen före.

Det märktes.

– Jag ville bara fortsätta njuta av 100 fjäril idag, säger Sarah Sjöström efter kvalmissen på 200 fritt.

Samtal på ett mycket speciellt rum på ett hotellrum på Via Aurelia i Rom i morse:

Joline Höstman:

– Vet du vad du gjort egentligen?

Sarah Sjöström:

– Just det!

Sveriges färskaste världsstjärna hade en fin tisdagsmorgon, ända tills hon skulle börja göra det hon gör bäst i världen: Simma. Medan försöken på 200 fritt gick igång simmade hon fortfarande 100 fjäril. Det var i alla fall så det kändes.

– Det kändes som att jag drömt alltihop. Jag har sett nån löpsedel där det stod att jag var bäst i världen, men jag har inte sett loppet än, berättar Sarah.

När hon slog i kaklet på 200 fritt gjorde hon det på måttliga 1.58,58 (27,83/29,89/30,07/30,79) efter att ha kämpat mest hela vägen. Tiden var 44/100 ifrån en plats i semifinalen.

Tung svenskdag i vattnet

– Det var ganska svårt, jag hade inte kunnat följa mina rutiner igår, det var mycket media och jag hann inte bada av som jag brukar. Jag hade syra kvar i benen, säger Sarah Sjöström.

Övriga svenskar hade också en tung förmiddag.

Simon Sjödin simmade 200 fjäril på svenska rekordet 1.57,01, men var 26/100 från att gå vidare.

– Jag är besviken, säger han till Sportbladet. Målet var en finalplats, vi hade kalkylerat med att 1.56,5 vilket borde vara fullkomligt möjligt. Men det gick inte.

Sjödin kroknade totalt på slutet efter en hård start och disponerade loppet lite illa (25,51/29,27/30,13/32,10).

– Jag var fruktansvärt trött på slutet. Det gjorde ont, kan jag säga, säger Simon Sjödin., som nu siktar på halva distansen.

– Jag vill slå Lasse Frölanders svenska rekord då, så får vi se hur det går.

Tredje svensk i vattnet var Gabriella Fagundez, som aldrig var med i sitt heat över 200 fritt. 1.59,54 är mil från hennes kapacitet, och ”Bella” var besviken på sin simdräkt efteråt. Förbundskapten Thomas Jansson såg fler förklaringar.

– Jag tror att ”Bella” visade redan i laget vilken form hon är i, och den är inte så bra. Hon pratade om dräkten, men det handlade nog mest om känsla. Hon ligger en sekund över sitt personliga rkord på 200, det är möjligt att hon inte prickat formen fullt ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning