Lola mot comeback

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det forna F1-stallet vill återvända till hetluften

Foto: AP
Kenny Bräck i en Lola-bil.

1997 lämnade Lola F1 efter ett fiasko.

Men nu vill teamet komma tillbaka.

USF1 har redan anmält intresse för nästa F1-säsong och nu kommer nästa stall. Brittiska Lola som var med och byggde sitt första F1-chassi redan 1962 är intresserade av encomeback.

Anledningen är att FIA vill införa en frivillig budgetbegränsning på 33 miljoner Euro 2010 och inom den ramen får sedan teamen betydligt mer tekniska friheter.

– Den övre budgetgränsen har gjort att vi allvarligt funderar över att tävla i F1 2010, säger deras styrelseordförande Martin Birrane.

Senaste återkomsten slutade med fiasko

Lola har en lång historia inom motorsporten, de har byggt chassin till serier som Champ car, japanska formel Nippon, Formel 3000, Formel 3, LMS och A1GP, men deras senaste comeback i F1 var ett fiasko som bara höll över en enda tävlingshelg. Men deras engagemang gör att de redan nu har de kunskaper och den utrustning som krävs för att bygga en F1-bil.

– Vi har den tekniska kapaciteten och kunskapen att bygga bilar som kan tävla på den allra högsta nivån inom motorsportvärlden, vilket även inkluderar F1.

Enligt Autosport är Lola ett av åtta team som diskuterar med motorleverantören Cosworth inför nästa säsong.

Men än så länge är inte den övre budgetgränsen klubbad, det görs vid FIAs världsråd den 29 april och först där efter kan Lola lämna sitt besked.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1