”Inte möjligt att vinna”

Publicerad:
Uppdaterad:

Kimi Räikkönen pessimist inför Bahrains GP

Foto: AP

Ferrari har vunnit i Bahrain de två senaste gångerna.

Samtidigt har det italienska formel 1-stallet inte tagit en enda VM-poäng hittills i år.

– Jag tror inte att det är möjligt att vinna den här gången, medger Kimi Räikkönen.

Den finländske formel 1-föraren var tvåa bakom lagkamraten Felipe Massa i Bahrain i fjol och trea året innan, då Massa också vann. Men efter den tunga säsongsstarten, utan en enda Ferraripoäng på de tre första loppen, vågar Räikkönen inte tro på en ny seger för det traditionsrika stallet på söndag.

– Men om vi klarar av att få en felfri helg den här gången så kan vi ta poäng och kanske till och med en pallplats, säger han till formel 1:s hemsida.

Inget toppstall övertygar

Kimi Räikkönen har som bäst varit tia den här säsongen, Felipe Massa en placering bättre. Det innebär att det fortfarande står en nolla i poängkolumnen för Ferrari, som i fjol tog hem konstruktörstiteln.

Inte heller McLaren har övertygat. I täten ligger i stället bland andra Brawnstallet, vars tolkning av de nya reglementet har givit tekniska fördelar och nyligen godkändes i skiljedomstol.

De senaste årens två giganter, Ferrari och McLaren, jobbar för fullt för att komma i kapp, men till helgens lopp i Bahrain är det för sent. Både Ferrari och McLaren har aviserat att en ombyggd variant av den nuvarande bilen kan vara klar först till Barcelona i början av maj.

Oroas av Red Bull och Toyota

I Bahrain på söndag väntar sig de flesta därför en ny kamp mellan framför allt utmanarna Brawn, Toyota och Red Bull, trots att McLaren ser ut som att de börjat få upp farten.

– Jag är säker på att toppstallen från förra året kommer att bli bättre – frågan är bara när, säger Brawnföraren Jenson Button, som leder mästerskapet.

– Så just nu oroar vi oss mer för Red Bull- och Toyotabilarna.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1