Publicerad:
Uppdaterad:

Vargarna på tidig guldjakt

Publicerad:
Uppdaterad:

”Har chansen redan i år”

De fem senaste SM-gulden i speedway har hamnat i Småland. Nu siktar Vargarna från Norrköping på att bryta den dominansen.

– Vår plan är långsiktig men vi har chansen redan i år, säger Vargarnas lagledare Peter Jansson.

Scott Nicholls.
Foto: BILDBYRÅN
Scott Nicholls.

Sedan Vetlanda besegrade Masarna 2004 har det varit total Smålandsdominans. Sedan 2005 har alla SM-finaler varit helt småländska uppgörelser. Även inför årets säsong gick tipsen till de fyra småländska lagen.

Ingen trodde på Vargarna. Nykomlingar med ett lite billigare lag, utan storstjärnor. Lagets ende VM-förare Scott Nicholls är tvärsist i VM-serien.

– I serien har Scott gjort det vi hoppats, han tar sina åtta-nio poäng som han ska göra. Jag tycker att vi har en bra blandning i laget. Nu när slutspelet börjar kör vi vidare på samma linje som tidigare; de lite äldre förarna tar sitt ansvar och de unga bara gasar och har kul, säger Jansson.

Just lagets unga förare tror Jansson mycket på, speciellt Kim Nilsson och Tai Woffinden som bildar reservpar mot Västervik i första kvartsfinalen.

– Jag ser dem som storstjärnor om några år. Vi ska inte behöva värva några sådana. Vår satsning är långsiktig och klubbens uttalade målsättning är att ta guld om två-tre år. Vi har inte bråttom utan låter killarna utvecklas i lugn och ro, säger Jansson.

Vargarna blev fyra i grundserien och valdes som kvartsfinalmotståndare av serietvåan Västervik.

– Det trodde jag inte, säger Jansson. Vi vann hemma och ledde borta med åtta poäng i paus. Sen drabbades vi av ett par kedjebrott som blev kostsamma. Jag anser att vi har en bra chans att gå vidare. Vi har besegrat alla lag i år utom Indianerna, säger Jansson.

– Innan serien startade trodde jag Dackarna skulle vinna. Nu vet jag inte. Det är öppet, tillfälligheter kommer att avgöra och vi har lika stor chans som något annat lag.

Tisdagens kvartsfinaler: Indianerna-Vetlanda, Vargarna-Västervik, Dackarna-Lejonen. Returer nästa tisdag.

TT

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN