Motorlistan

1 Rickard Rydell

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

VM-trea i WTCC inför loppet i Mexiko, Puebla och SEAT är storfavoriter. En bana som passar dem och de såg ruskigt starka ut i premiären.

– Känslan är bättre än inför Brasilien, säger svensken.

2 Norbert Haug

Han är i alla fall ärlig, Mercedes sportchef – eller bluffar han?

– Efter de tester vi gjort måste vi inse att vi kommer att starta i den tredje delen av startfältet i Australien, säger F1-chefen till sid.

3 Max Mosley

I veckan kom beskedet att FIA har bestämt att den förare med flest segrar blir världsmästare, dagens poängsystem finns kvar för att skilja två förare med lika många segrar, för de andra placeringarna och för konstruktörsmästerskapet. Men kritiken från förarna och teamen var så stor att FIA i går beslutade ge teamen chans till förändring. Det lär innebära att samma poängsystem används även i år.

4 Jeff Gordon

Leder Sprint Cup (NASCAR) inför den klassiska tävlingen i Bristol. Där har både han och Kurt Busch vunnit fem gånger var och båda är i bra form.

Viasatmotor söndag kl 18.30.

5 John Hopkins

Ingen plats i MotoGP och som väntat blir det Superbike-VM och svensken Johan Stigefelts Stiggy-Honda-Team. I går bekräftade teamet att amerikanen är klar för start redan till Valencia.

6 Ross Brawn

Även testerna den gångna veckan var framgångsrika och konkurrenterna bara gapar. Stallet som var ytterst nära konkurs är nu en toppkandidat i Melbourne. F1-premiär den 29 mars.

7 Carmelo Ezpeleta

Dornas chef bekräftar att man diskuterar att ta bort fredagens träning helt 2010 för att ytterligare sänka kostnaderna inom MotoGP. Till Gazzetta dello Sport säger han också att det finns planer på att använda motorerna i tre helger.

8 Bertil Klarin

Svenska rallyts VD kan glädja sig år att samtliga tre VM-klasser finns med på programmet när tävlingen körs 2010 (WRC, JVM och PWRC).

9 Bruno Senna

Har testat för Mercedes och DTM och parterna ska diskutera en eventuell gemensam satsning.

10 Olivier Quesnel

Det har diskuterats om Citroën ska klivan in i DTM, men enligt motorsportmagazin är den tanken övergiven. Istället stannar stallet med sportchef Quesnel inom rallysporten.

MOTORSTOPP

Neil Hodgson

Den förre superbikevärldmsästaren skadade sig svårt under en motocrossträning. Den 35-årige britten körde omkull när han rammade en annan förare som hade kraschat och han skadade ena lungan, en axel och revbenen. Han fördes till sjukhus i Kalifornien med andningsbesvär. Läkarna utgår i från att han kommer att bli helt återställd, skriver motorsporttotal. Men han missar helgens AMA Superbike Championship.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM