”Då var han lika bra som jag och J-O”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är inte bara Fotbollssverige som sörjer Håkan Jeppsson.

Sveriges pingishjältar minns en gammal supertalang.

– Som junior var han lika bra som jag, J-O eller Jörgen, säger Mikael ”Äpplet” Appelgren.

Malmö FF och svensk fotboll är i sorg. MFF:s ordförande Håkan Jeppsson har hastigt gått bort i en ålder på 57 år. Jeppsson var en mycket framgångsrik som fotbollsledare och hade stor delaktighet under MFF:s succéperiod de senaste åren.

Men det är inte bara alla inom fotbollen som sörjer Jeppsson. Han var nämligen en mycket duktig pingisspelare i yngre år. Jeppsson har själv berättat om hur han vid flera tillfällen besegrade J-O Waldner i pingisens elitserie.

Spelade junior-EM tillsammans

Jämnårige Mikael ”Äpplet” Appelgren är en av Sveriges största pingisspelare genom tiderna. Han minns Håkan Jeppsson som en supertalang i sporten och sörjer förstås sin gamla lagkamrat.

Mikael Appelgren och Jan-Ove Waldner
Foto: Maja Suslin/TT
Mikael Appelgren och Jan-Ove Waldner

– Vi spelade junior-EM ihop i Barcelona och tog en silvermedalj tillsammans. Vi mötte dåvarande Sovjetunionen i finalen. Ulf ”Tickan” Carlsson var också med.

”Äpplet” berättar om en skicklig spelare och schysst person.

– Han var mycket duktig. Vi var på massa läger och turneringar ihop. Som junior var han lika bra som jag, J-O eller Jörgen. Det måste man säga eftersom vi alla deltog i juniorlandslag och det var ju likvärdigt.

”Bara 57 år gammal...”

– Nu har jag inte träffat Håkan på många år. Han sökte sig direkt till Handelshögskolan efter bordtennisen. Men i början av 2000-talet var han på väg in i bordtennisförbundet. Sen valde han fotbollen och MFF, säger ”Äpplet” och fortsätter:

– Det är verkligen ett tråkigt besked. Bara 57 år gammal... Han var en bra kille. Lätt att umgås med på den tiden vi kände varandra bra.

Jörgen Persson: ”En bra människa”

Jörgen Persson reagerade på dödsbeskedet med bestörning.

– Jag träffade honom ibland och brukade alltid påminna Håkan om att han slog mig i Sovjetunionen 1984. Den sved, brukade jag säga, eftersom man aldrig fick chansen att ge igen eftersom landet försvann.

Vad hade du för bild av Håkan?

– En väldigt målmedveten person. Han gjorde rätt val som satsade på den civila karriären, för där har han ju varit fantastisk. En driven och duktig person som alltid haft hjärtat kvar i sporten. Håkan var fem år äldre än mig och en person man såg upp till. Trevlig, sväll och ordningsam. En bra människa. Min tankar går till hans anhöriga.

1 av 7 | Foto: NILS JAKOBSSON
Publicerad:

LÄS VIDARE