”Ingen kommer vilja ha en inbjudan”

LeBron James svar till Donald Trump

Publicerad:

SPORTBLADET

Rivaliteten är stor mellan Golden State och Cleveland.

Men en sak verkar finallagen i NBA vara överens om: att nobba ett besök hos Donald Trump i Vita huset.

– Oavsett vilka som vinner så kommer ingen vilja ha en inbjudan ändå, säger Cavaliers-stjärnan LeBron James.

Seger i Super Bowl innebär en sedvanlig inbjudan till Vita huset där mästarlaget får ta emot presidentens gratulationer.

Men inte i år.

På grund av flera återbud bland spelarna från den senaste säsongens vinnare, Philadelphia Eagles, har Donald Trump beslutat sig för att återkalla hela lagets inbjudan.

”Tyvärr så har en liten grupp spelare bestämt sig för att inte komma så vi ställde in besöket. Att stanna inne i omklädningsrummet under nationalsången är lika respektlöst mot vårt land som att gå ner på knä. Ledsen!”, skrev presidenten på Twitter i måndags.

Även det lag som blir mästare i NBA brukar traditionsenligt bjudas in till Vita huset – men inte heller det besöket ser ut att bli av.

”Kommer inte”

Både LeBron James och Stephen Curry, storstjärnor i Cleveland Cavaliers respektive Golden State Warriors, har meddelat att inget av lagen kommer vilja besöka Trump vid en finalseger.

– Jag vet bara att oavsett vilket lag som vinner finalserien så kommer ingen vilja ha en inbjudan. Varken Golden State eller Cleveland kommer att komma, sa LeBron James på en presskonferens på tisdagen och tillade:

– Vi har mycket frihet i vårt land. Spelarna har rätt att göra vad de vill, på ett respektfullt sätt. Jag tycker att om de har bestämt sig för att inte komma så ska de ha den rätten.

– Att vinna ett mästerskap, i någon sport, är betydligt större än att bli inbjuden till Vita Huset. Speciellt med ”honom” där, avslutade James.

När sedan Stephen Curry ombads kommentera utspelet sa Golden State-stjärnan:

– Jag håller med ”Bron”.

Golden State leder finalserien mot Cleveland med 2–0 i matcher.

1 av 3 | Foto: Kelley L Cox /
Lebron James

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE