Heta ordkriget efter Norrköpings galna vändning

avMalin Wahlberg

NORRKÖPING. En sjunde och helt avgörande final väntar mellan BC Luleå och Norrköping Dolphins. 

På presskonferensen efter dramat blossade ett ordkrig upp mellan lagens tränare. 

– Som coach har jag noll erfarenhet av match sju, som spelare har jag mycket mer erfarenhet än min kollega kan drömma om, sa Adnan Chuk efter att Peter Öqvist lämnat presskonferensen.

Norrköping Dolphins stod för en galen vändning mot BC Luleå, hämtade in 17 poäng och vann den sjätte finalen efter dubbla förlängningar. 

Nu väntar en helt avgörande final i Luleå på fredag och det börjar bli rejält känsloladdat mellan lagen. På presskonferensen hamnade Norrköpings coach Adnan Chuk och BC Luleås dito Peter Öqvist i ett ordbråk. 

– Det är som en saga. Men oavsett hur matchen går på fredag är det här gänget här nere stor vinnare. Hur vi tacklar uppgiften och hur vi reser oss när de har säkrat guldet. Jag har ändå spelat basket i 15 år och coachat i några år, men jag har aldrig sett något liknande. Oavsett hur det går på fredag är vi vinnare, sa Chuk.

”Får be om autograf”

Då bröt Öqvist in.

– Jag har sett något liknande. 2009 torskade jag den här hemma och så åkte vi ner till Solna och så vann vi (i match sju). Jag har varit med om det en gång till också, 2011 hade vi förlorat match fem och konfettin var utrullad här nere men Jacob Sigurdarson drog i den för förlängning och vi tog match sex här och åkte upp till Sundsvall och fick den här. Ja! Nu kör vi! 48 timmar är det dags – Let's go!, sa Öqvist och lämnade presskonferensen. 

Chuk: 

– Han sitter tydligen inne med facit. Han har sett det mesta. Jag får be om autograf sedan. 

– Som coach har jag noll erfarenhet av match sju, som spelare har jag mycket mer erfarenhet än min kollega kan drömma om. Jag står fast vid det jag sa, det här är en fantastisk final, vi är fantastiska vinnare och vi kommer att fira som vinnare oavsett hur det går på fredag.

”Inte mänskligt det vi gör”

Öqvist kom sedan tillbaka och stack in huvudet när presskonferensen fortfarande pågick med Chuk.

– Förlåt, jag trodde det var klart, är ni nöjda med mig? Jag vill inte ha någon böter, sa han.

En journalist konstaterade att Öqvist uppträdande var respektlöst och Chuk verkade verkade hålla med. 

– Du är inne på rätt spår, sa tränaren.

Du tycker att det är respektlöst? 

– Vad tycker du? Vad jag tycker? Jag är fantastisk nöjd. Vi vinner det här bortkastade guldet som Luleå har. De har säkert planerat festen och vi vinner och vänder. Jag är fantastiskt nöjd. Jag tycker inget annat än det som har med Norrköping Dolphins att göra. 

Det är inte farligt då att ni redan känner er som vinnare? 

– Farligt. Jag har inga spel till skillnad från alla andra. Jag säger som jag tycker. Sättet de här spelarna reser sig, med tanke på skadorna, med tanke på hur matchen utvecklas, att jag skulle se det som något annat är bara bortskämdhet av mig. De här lirarna ger allt upphöjt i fyra. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, det här är inte mänskligt det vi gör i dag, säger Chuk.

Räkna med att de heta känslorna fortsätter i Luleå på fredag.

1 av 8 | Foto: Ola Axman
ARTIKELN HANDLAR OM