Ericsson elva på träningen

Publicerad:
Foto: GETTY IMAGES
Marcus Ericsson.

Mercedes-förarna visade klassen på träningarna inför Bahrains omdiskuterade Formel 1-lopp.

Nico Rosberg var snabbast – med stallkamraten Lewis Hamilton bara tiondelen bakom.

Svenske Marcus Ericsson slutade elva efter att ha haft problem med motorn på förstarundan.

Bahrains GP körs på söndag eftermiddag, men redan under fredagen skedde demonstrationer på gatorna i landet som enligt en ny rapport från Amnesty International "fortfarande går igenom en kris" när det gäller värnandet om mänskliga rättigheter.

Men på landets F1-bana lär dånet från bilarna ha stängt ute ljudet från demonstrationerna; där tränade förarna i frid och fröjd.

Svenske Sauber-föraren Marcus Ericsson hade en tuff förstaträning då han efter vissa motorproblem slutade på 17:e plats. Men under den andra träningen var svensken betydligt piggare då han slutade 11:a. Ericsson stallkamrat Felipe Nasr slutade 8:a efter den andra träningen.

I toppen var det Mercedes som visade klass – till slut. Efter en svag förstaträning efter lunch visade både Nico Rosberg och Lewis Hamilton form under den andra träningen. Tyske Rosberg var snabbast under det andra träningspasset, med stallkamraten Hamilton tätt inpå. Bakom Mercedes-duon var Ferraris Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel trea respektive fyra.

Tidstvåan Lewis Hamilton var nöjd efter fredagens träning:

– Med de här däcken och med Ferrari med i mixen så tror jag att vi kan få se ett riktigt speciellt race här, sade Hamilton.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1