Marcus Ericsson

Kvalmiss för Ericsson

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Nico Rosberg klarade pressen - tog årets första pole

BARCELONA. Marcus Ericsson hade stora förhoppningar inför Spaniens GP.

– Den banan kan jag i sömnen, sa han inför kvalet.

Trots det försvann han i den första omgången.

Det var strålande solsken under kvalet till Barcelonas GP, men trots de fina förhållandena så lyckades Marcus Ericsson, Sauber, inte ta sig vidare från den första kvalomgången. Han var 16:e man, vilket innebar att han missade Q2.

– Det var inte riktigt det som vi hade hoppats på, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

– Under hela helgen har vi märkt att vi inte har varit lika konkurrenskraftiga som vid de tidigare loppen i år. Vi visste att det skulle bli en fajt för att ta sig vidare från Q1, men vi hade hoppats att vi skulle vara starkade än startposition femton och sexton.

Besviken

Hans teamollega hos Sauber, Felipe Nasr, tog sig vidare, men har startposition 15 i morgon.

– Jag är rätt besviken, jag tycker att det kändes bra på det första setet däck, men när alla hade nya däck så lyckades jag inte få till någon förbättring. Det gjorde alla andra, även min teamkamrat och det är frustrerande, säger Ericsson.

– Jag måste hitta rätt i bilen för att jag ska trivas bättre och för att jag ska få ut mer på ett varv. Det måste vi jobba med.

•Vad tror du om dina möjligheter i loppet?

– De blir naturligtvis svårt, men men jag hoppas att jag kan ta ett par placeringar i starten och sedan handlar det om vem som är bäst på att ta hand om däcken. Det kommer att avgöra loppet. Det är svårt att köra om på banan och det kan bli ett spel mellan olika strategier.

Fördel Rosberg

I kampen om pole position slog Nico Rosberg tillbaka. Mercedesföraren gav allt för att ta första startposition och han lyckades ta sin första pole position för året.

– Självklart  är jag otroligt glad, det var verkligen en riktigt bra dag på jobbet, säger Nico Rosberg som var VM-tvåa 2014, men som inte har vunnit något lopp i år.

– Jag hittade rätt balans i bilen och det kändes otroligt bra, dessutom är det en fördel att starta från pole position här och jag tänker göra det bästa av det. Målet är att vinna loppet.

Hamilton fick stryk

Intill honom startar teamkollegan, Lewis Hamilton, som redan har tre segrar i år. I tredje startled står Sebastian Vettel, Ferrari, och Valtteri Bottas, Williams.

– Jag är otroligt nöjd med en tredjeplats, det fanns inte så mycket mer i bilen idag, säger Sebastian Vettel.

– Jag förväntar mig att vi ska vara lite närmare i loppet, så har det varit unde de senaste loppen i alla fall. Samtidigt vet jag inte om det är realistiskt att tro på seger. Mercedes var snabba här under testerna, de körde väldigt bra i kvalet. Bilen har bilen kännts bra och jag ser inte varför den skulle vara det det i morgon. Helgen är inte över än. Vi vet att vi har lite kvar innan vi är på samma nivå som Mercedes, men vi gör allt för att hela tiden ta ett steg framåt.

Toro Rosso överraskar

Därefter överraskade de båda bilarna från Toro Rosso, Carlos Sainz var femma och Max Verstappen sexa.

– Detta är en bana som passar vår bil bra, jag är hoppfull, säger Max Verstappen.

Spaniens GP är säsongens femte lopp, hittills har Mercedes Lewis Hamilton vunnit tre lopp och Ferraris Sebastian Vettel ett.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcus Ericsson

Toro Rosso F1

Manor Marussia

Sebastian Vettel

Sauber F1

Ferrari F1

Max Verstappen