Arvidsson lägger racketen på hyllan

avMartin Tolén

Slutar efter 16 år: ”Något som inte stämmer”

Foto: BILDBYRÅN
Sofia Arvidsson.

Tennisspelaren Sofia Arvidsson, 32, slutar.

Hon saknar motivation.

– När jag satt på flyget till Paris och Franska öppna i fjol kände jag att det inte längre spelade någon roll. Och att inte brinna för att spela en grand slam-turnering – då är det något som inte stämmer, säger hon till Hallandsposten.

Sofia Arvidsson har bestämt sig för att lägga av.

32-åringen har vunnit två WTA-titlar och varit rankad 29:a som bäst (våren 2006), men lägger nu av på grund av bristande motivation.

– Det är skönt att jag får välja själv, att jag inte tvingas sluta på grund av skada eller sjukdom. Men när förlusterna inte gör lika ont längre är det nog dags att lägga av, säger Sofia Arvidsson till Hallandsposten.

”Stänger inga dörrar”

Den första WTA-segern, i Memphis 2006, och deltagande i OS håller hon som sin främsta merit när hon nu lägger av efter en 16 år lång karriär.

– Har man varit på en viss nivå är det där man vill vara och då är det inte lätt att spela de mindre tävlingarna och möta de som är på väg upp och som inget hellre vill än att slå mig, säger 32-åringen.

Arvidsson slutar som rankad 320 i världen och vad hon ska göra nu är inte klart. Hon utesluter däremot inte en fortsättning inom tennisen.

– Jag stänger naturligtvis inga dörrar och vet att jag har en enorm erfarenhet som jag kan dela med mig av. Så vi får väl se.

ARTIKELN HANDLAR OM