Avgjorde - efter galna uppladdningen

avJonas Gustavsson

Foto: Bildbyrån

André Andersson fick en låsning i ryggen under uppvärmningen och kunde knappt röra sig.

Trots det skrevs Växjö-stjärnan in i laguppställningen i sista stund – och klev in och sköt det matchvinnande målet mot AIK i sista perioden.

– Det var en sjuk upplevelse, säger forwarden.

André Andersson brukar kliva fram för Växjö, så det var inte konstigt att det var han som sköt det matchvinnande 6-4-målet mot AIK när det blev en 7-5-vinst för smålänningarna.

Grejen var bara att stjärnans uppladdning var minst sagt speciell.

Han fick en låsning i ryggen under uppvärmningen och ströks först ur laguppställningen.

– Det var helt galet. Vi körde kvadraten som vi gör inför varje match. Jag satt på sargkanten och skulle resa mig, men då gick luften ur mig och jag kunde knappt stå. Jag tänkte ändå fortsätta med övningen, men då kunde jag inte sätta ner vänsterbenet. Det ilade hela vägen upp i ländryggen, berättar han.

”Kunde knappt röra mig”

– Jag fick föras in till britsen i sjukrummet. Jag kunde knappt röra mig och inte lyfta på benen. Detta var en timme innan matchstart så jag ströks från laguppställningen, det kändes inte som en chans att jag skulle kunna spela.

Blev du rädd?

– Ja, absolut, jag har aldrig haft problem med ryggen innan, och när det strålar i båda benen och ryggen och man inte kan lyfta benen är det klart man funderar.

Trots turbulensen skrevs André Andersson till slut upp i matchprotokollet.

– Vi tog beslut med en och en halv minut kvar tills det skulle vara inlämnat. Då hade det blivit lite bättre, säger han.

Du fick spela också?

– Ja, jag spelade inget i första och andra perioden, jag bara cyklade för att bli varm. Sedan frågade Niklas (Nordén, tränare Växjö) hur det kändes inför sista perioden, då var jag lite stel men ändå okej.

Oklart vad som hände

Sedan gick du in och avgjorde?

– Ja, det var man ju inte riktigt beredd på med den starten. Jag fick en bra passning av Filip Kjellsson så det var bara att trycka till.

Vad det var som hände är fortfarande inte helt klart.

– Nerver kan låsa sig ibland, det kan vara någon snedbelastning eller att musklerna bara säger ifrån. Har jag fortsatt ont får jag kolla upp det mer.

Är du orolig?

– Nej, det gick ändå över ganska snabbt. Sedan får jag se om jag tar mig upp ur sängen imorgon.

ARTIKELN HANDLAR OM