Jordan - visst är han tidernas stjärna

SPORTBLADET

Sista Allstar-matchen - då hyllades han som en kung

LOS ANGELES

Här tar en legendar farväl.

Michael Jordan har gjort sin sista Allstar-match.

Med tårar i ögonen lämnade stjärnan toppbasketen.

Foto: snälla, rör mig Michael Jordan var mycket rörd efter sin sista Allstar-match och kunde inte hålla tillbaka tårarna.

- Det var ett roligt slut, sa Jordan innan han stormades av autografjägare.

Jordan passade också på att sätta ännu ett rekord. Han satte 20 poäng och passerade därmed Kareem Abdul Jabbars 251 poäng sammanlagt i All Star sammanhang. Jordan har gjort 262 på sina 13 framträdanden.

Tillställningen i Atlanta kunde dock ha blivit ännu roligare. Med bara sekunder kvar bommade Jordan ett skott som kunde ha punkterat matchen.

Han tog revansch när han med 4,9 sekunder kvar av första förlängningen sänkte ett hoppskott och gav öst ledningen med två poäng.

- Jag trodde att det var matchavgörande. Men allt kan hända i NBA, sa Jordan.

Det gjorde det. Med Kobe Bryant i spetsen utjämnade lag väst och vann till slut i andra förlängningen med 155-145. Länge såg det ut som om Jordan inte skulle få starta i Allstarmatchen. Vince Carter hade förklarat att han inte tänkte ge upp sin plats. Men minuter innan matchstart ändrade han sig. Det räddade festen.

Hedrad av Mariah Carey

Flera av spelarna bar stjärnans Air Jordan-skor. I halvtid, efter att Mariah Carey uppträtt i en Washington Wizardtröja med Jordans nummer 23 på ryggen, stod de på rad och gav honom en hyllningskram.

Om de bara hade varit lika hylliga mot honom på plan. Han missade sju av sin första åtta skott.

- Det tog ett tag att hitta rytmen. Jag vet att många ville att jag skulle sätta skotten men det är ingen skillnad på mig och andra som just haft fyra dagars semester. Ibland återvänder man och finner massor av papper på skrivbordet, sa Jordan som innan han helt lägger skorna på hyllan ska försöka ta Wizards till slutspel.

Hans otroliga Allstar-facit

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket