Anna Holmlunds väg tillbaka

Anna Holmlund skriver bok om nya tillvaron

avPelle Strandman

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Två år efter sin otäcka krasch skriver Anna Holmlund, 30, en bok om sin nya tillvaro – som hon inte alltid ser ljust på.

Det berättar den förre skicrossåkaren i en intervju med Dagens Nyheter.

– Det är inte så bra. Jag kan inte göra någonting. Jag ska ha hjälp med allting. Allting, säger hon till tidningen.

För två år sedan förändrades Anna Holmlunds liv drastiskt efter en otäck krasch i ett träningsåk i Italien i december 2016.

Sedan dess har den förra världsmästaren i skicross gjort stora framsteg i sin rehabilitering – men en svår hjärnskada har inneburit ett helt nytt liv efter olyckan.

Nu avslöjar Holmlund, i en intervju med Dagens Nyheter, att hon har börjat skriva en bok om sitt liv – även om minnet från tillvaron innan olyckan är vagt.

”Det är inte kul”

– Min skidkarriär kommer jag inte ihåg. Den minns jag ingenting av. Jag har ju tagit OS-brons men det kommer jag inte ihåg, säger Holmlund som inte heller minns något av kraschen den där dagen i Innichen.

– Den kommer jag inte ihåg nånting av.

Boken, som i nuläget är 49 sidor lång, handlar om hur hon började åka skidor, fram till karriären och hennes nya tillvaro efter kraschen.

Som hon inte beskriver med positiva ordval.

Trots små framsteg beskriver DN:s journalist Johan Esk ett vemod över Annas humör trots att hon skrattar och ler. Hon tycker att det går för långsamt.

– Jag kan inte göra någonting. Jag sitter bara still. Jag ska ha hjälp med allting. Allting. Det är inget bra. Det är inte kul.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM