Svensk i ödestest - då kraschade han

SPORTBLADET

”Dessvärre hann vi inte reparera bilen”

Foto: Jimmy Eriksson.

Jimmy Eriksson måste ta chansen.

Men första dagen slutade det i räcket.

– Vi hade ett bromsproblem, säger han.

Eriksson jagar en plats i årets GP2 och han har fått ytterligare ett test med Arden International. Han inledde den första testdagen i spanska Jerez med den 13:e bästa tiden under förmiddagen.

– Det kändes bra i förmiddags, och jag var faktiskt förvånad över att vara så pass okej med tidsmässigt i det passet. Jag tog det väldigt lugnt och körde i praktiken bara in mig på banan, så det fanns massor att förbättra och det var en bra start. Tyvärr blev det sämre under eftermiddagen, berättar han.

Då tappade han kontrollen över bilen och körde in i räcket vilket gjorde ledde till en rödflagg och efter det stod bilen i garaget.

– Vi hade ett bromsproblem som innebar att jag låste upp in i första kurvan, klippte räcket och skadade den främre hjulupphängningen, säger Jimmy Eriksson som ska testa för Arden under samtliga tre dagar.

– Dessvärre hann vi inte reparera bilen innan passet var slut, så det blev bara åtta varv på gamla däck för mig efter lunch. Inte optimalt, men vi har två dagar kvar och nu gäller det att få ut så mycket som möjligt av dem.

Viktigt test

För Erikssons karriär är testet väldigt viktigt eftersom han inte har något kontrakt över av säsongen. Det har däremot Gustav Malja som kör för Rapax. Han gjorde en klart godkänd testdag, där han var tia på det första passet och elva på det andra.

– Det var en helt okej dag. Jag fick inte ut riktigt allt av däcken nu under eftermiddagen, och hade trafik på mitt snabbaste varv, men sektortiderna är konkurrenskraftiga och jag känner mig positiv, säger han.

– Jag gjorde några provstarter precis innan slutet, och även de satt bra. Vi har inte använt något mjuka däck än, men ska göra det i morgon. Vi har en bra grund att stå på inför resten av veckan, helt klart.

Testet pågår till och med torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

GP2 2016

GP2

Motorsport