Efter utspelet – nu ersätts Persson som damtränare

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

SPORTBLADET

Det svenska längdlandslaget slänger om rejält i ledarstaben.

Damtränaren Mattias Persson slutar och ersätts av norrmannen Ole Morten Iversen.

Även på herrsidan sker stora förändringar.

Charlotte Kallas okända entourage – nyckelpersonerna bakom succén

Sverige gjorde succé under hemma-VM i Falun, men den gångna säsongen var en besvikelse. Stina Nilsson var inblandad i de fyra världscupsegrar och stod för flera toppresultat, men på herrsidan var det en tung säsong.

Nu gör skidförbundet stora förändringar i ledarstaben inför VM-säsongen. Ansvarige damtränaren Mattias Persson – som i vintras hade ett uppmärksammat utspel om Charlotte Kalla – finns inte med längre.

Han ersätts av norrmannen Ole Morten Iversen, pappa till norske stjärnan Emil Iversen.

– Jag har stor respekt för Ole Morten. Jag tror att det är det vi behöver, att få in lite influenser från Norge också, säger förbundskapten Rikard Grip som fortsätter på sin post.

”Saker föll mellan stolarna”

Johan Granath, som har varit med de senaste tre säsongerna, fortsätter som damtränare. Nya herrtränare blir Lars Selin och Ola Rawald som låg bakom de svenska sprintframgångarna vid OS i Turin 2006.

Det betyder att Grip bara fokuserar på rollen som förbundskapten.

– Det blev en del saker som föll mellan stolarna och jag tror också att det har påverkat det vi har sett i skidspåret, säger Grip.

Mattias Persson fick stora rubriker i vintras efter att han sagt att Charlotte Kalla mådde ”dåligt i själen”. Det ska dock inte ligga bakom förändringarna.

– Det har inte spelat in det minsta. Vi har lagt det helt bakom oss. Här har det varit mer Mattias själv som vill vara mer i hemmiljö och kommer att jobba med skidor där i Östersund så jag tycker inte att det är något konstigt, säger längdchef Johan Sares. 

Publicerad:

LÄS VIDARE