Ogier tog tredje segern

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu hotas Svenska rallyt av utländska miljoner

1 av 2

Sebastien Ogier tog sin tredje seger i Sverige.

– Jag älskar Svenska rallyt, säger världsmästaren.

Men nu kan tävlingen försvinna från VM.

Fransmannen var kritisk till förhållandena innan tävlingen startade, men när det väl började var han ändå ganska njd med förhållandena och han behöll ledningen under hela tävlingen. Därmed tog han sin tredje seger i Sverige.

– Det har varit en fantastiskt helg. Jag är så glad över att vara tillbaka här och få ännu en seger. Jag älskar svenska rallyt. Vi hade svåra förhållanden i början, men arrangörerna har gjort ett väldigt bra jobb, säger han till rallyradion.

Bakom honom överraskade Nya zeeländaren Hayen Paddon, men han körde på en pinne under den sista etappen och måste nu få bilen att hålla ända till Karlstad för att kunna säkra andraplatsen i tävlingen. Sebastien Ogier behåller också ledningen i VM.

Tidemand bäste svensk

Bäste svensk i rallyt var Pontus Tidemand som körde in som 11:a med sin WRC2-bil. I sin klass WRC2 slutade han trea, 14, 7 sekunder bakom Elfyn Evans, Storbritannien som vann och en tiondel bakom Teemu Suninen, FInland.

– Äsch, vi får nöjda. Vi vet ju att vi tappade 55 sekunder på den sträckan där vi hade problem med drivaxeln. Hade inte det hänt så hade vi ju haft ett annat läge nu, säger Pontus Tidemand till rallyradion.

– Är nöjd med dagen i går och får ta med den känslan för att vinna nästa rally. Det är mycket som kan hända inom motorsporten, det vet vi ju.

Eftersom Suninen inte tävlar i VM så får han inga VM-poäng.

Glädje

Under eftermiddagen kom beskedet att Svenska rallyt är räddat.  Tävlingen har arrangerats sedan 1950, med tre undantag, och nu har arrangören skrivit ett nytt avtal som gäller över ter år.

– För en vecka sen var vi mer döda än levande och hade svårt att se någon framtid alls i sikte, säger rallyts VD Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

– Nu har vi återigen genomfört ett fantastiskt event och att kunna berätta idag att vi äntligen är överens om ett nytt treårsavtal känns helt magiskt.

Publicerad: