Stormade planen – innan slutsignalen

Fansen kunde inte vänta till slutsignalen.

På tilläggstid invaderade VSK-supportrarna isen i Tele2 Arena, men lagkaptenen Magnus Joneby motade tillbaka dem.

– De får fan hålla sig tills matchen är slut. Så enkelt är det.

VSK-supportrarna jublade, men Magnus Joneby och Andreas Bergwall var inte lika roade. Domaren Roland Fager hade ju inte blåst av titelmatchen mot Villa Lidköping när delar av den högljudda VSK-klacken tog sig ut på isen.

Spelarna gjorde sitt för att de segerrusiga fansen skulle dra sig tillbaka.

– Synd att det blev så här. Jag förstår att de vill in och fira men, fan, det är ju fortfarande match, säger Magnus Joneby.

Även målvakten Andreas Bergwall tvingades höja rösten.

– Håll er på läktaren, för fan. Det känns jätteonödigt att de inte kan hålla sig tills de blåser av, säger han.

"Otroligt att det får hända"

I Villa-Lidköping var man rejält irriterade på den tidiga planstormningen.

– Det är helt otroligt att det ens får hända. Det är ändå fem-sex minuter kvar av matchen, det är dåligt av de som anordnar finalen, säger Johan Esplund.

Villastjärnan menar att den tidiga planstormningen helt förstörde lagets chanser till ett reduceringsmål.

– Det är ju inte så lätt att fortsätta spela när publiken redan är halvvägs ut på isen. Det känns surt, liksom, vad ska man göra för någonting? Det var ju redan slut hela de fem minuterna tydligen, säger han.

”Känns fantastiskt stort”

När matchen väl var slut utspelades ett gigantiskt grönvitt kramkalas på isen. Spelare, ledare och supportrar förenades för att fira klubbens 20:e SM-guld.

– Jag har aldrig varit med och försvarat ett guld tidigare. Det känns fantastiskt stort, men vi är ett jävligt bra lag. Vi maler på och när klockan visar 90 minuter har vi vunnit de flesta matcher, säger Magnus Joneby.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.