Halfvarsson sjuk – efter medicinmissen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

DAVOS. Calle Halfvarsson puffade luft i stället för medicin i flera dagar.

Nu är stjärnan sjuk och riskerar att missa helgens världscupsprint.

– Det kan vara ingenting och han kan vara dyngsjuk, säger förbundskapten Rikard Grip.

Calle Halfvarsson är tvåa i den totala världscupen och har stått på pallen tre gånger under de två inledande tävlingshelgerna. Men inför helgens tävlingar  har 27-åringen fått sjukdomsproblem i den torra Davosluften.

Halfvarsson deltog inte på den planerade pressträffen under torsdagen och stannade i stället på rummet för att vila.

– Han är sliten i luftrören och vad det blir vet vi inte. Vi måste invänta och se vart det tar vägen någonstans. Det är omöjligt att säga. Det kan vara ingenting och han kan vara dyngsjuk när han vaknar så det är bara att vänta och se egentligen, säger förbundskapten Rikard Grip.

Halfvarsson, som hade stora sjukdomsproblem i fjol, diagnostiserades med ansträngningsastma inför säsongen och har inte riktigt haft koll på hur han ska använda sin medicin.

”Kan aldrig säga hundra procent”

Under tävlingarna i Lillehammer förra helgen berättade Halfvarsson att han inte märkt att medicinen tagit slut så han andades bara luft i flera dagar.

– Jag stod och puffade och Emil sa ”när tog du ut den där”. Och så kollade jag på datumet och det stod 18 oktober så det har varit slut i ganska många dygn. Så jag har stått och trott att jag tagit.

– Det kommer ingen medicin. Det kommer bara luft..., sa Halfvarsson då.

Landslagsläkare Per ”Pliggen” Andersson tror dock inte att medicinmissen är anledningen till att Halfvarsson nu har blivit sjuk.

– Man kan aldrig säga hundra procent, men det var under en begränsad tid och det tar ett tag innan man tappar effekten (av medicinen), säger han.

Halfvarsson har sedan tidigare bestämt att han bara ska ställa upp i söndagens sprint och stå över lördagens distanslopp. I stället är Marcus Hellner det största hoppet 30 kilometer fritt.

– Jag hoppas kunna slåss om pallen. Det är ett lopp som borde passa mig bra och kroppen har känts bra nu ett tag, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE