”Frun opererades – var väldigt sjuk”

SPORTBLADET

Sebastian Erixon har haft en tuff höst

Karlstad. Hans höst har kantats av skadebekymmer och problem på det personliga planet.

Nu talar Sebastian Erixon ut om anledningen till att han har missat flera matcher under november.

– Frugan har opererats efter att ha varit väldigt sjuk. Hon rasade över tio kilo i vikt, säger FBK-backen.

Foto: Sebastian Erixon

De senaste matcherna har Sebastian Erixon inte varit disponibel för FBK på grund av personliga skäl. Nu berättar han om den senaste tidens kaos på hemmaplan. Tidigare i höstas drabbades familjen av magsjuka - och den var särskilt envis mot sambon Gabriella.

Efter att ha spenderat en vecka på sjukhus kunde läkarna till slut hitta felet; hela tarmen var inflammerad och snabbt fattades ett beslut att tjocktarmen skulle opereras bort. Gabriella hade drabbats av ulcerös kolit*.

”Väldigt, väldigt sjuk”

– I efterhand har läkarna förklarat att hon har varit väldigt, väldigt sjuk. En dag fick hon springa 37 gånger på toaletten och ingen medicin, som brukar hjälpa för detta, hjälpte och ganska snabbt bestämde läkarna att tjocktarmen skulle opereras bort. Det har varit en väldigt jobbig tid för hela familjen. Hon rasade i vikt och det var en jobbig tid när man inte visste var felet var, trots röntgen och odlingar. Så det var klart att man var orolig. Man vet ju aldrig vad det kan vara. När de hittade felet så var det en liten lättnad även om det är en tuff omställning för Gabriella att gå igenom, säger Sebastian Erixon.

Gabriella berättar öppenhjärtigt på sin blogg gabriellaatoresson.blogg.se om den tuffa hösten, om tiden på sjukhus och omställningen att nu bära en stomipåse på magen.

Ser framåt

– Hon är väldigt öppen med detta i hopp om att det ska kunna hjälpa någon annan. Det kanske finns någon annan i hennes situation som gärna vill läsa om det. Jag tror att sådana här saker tyvärr kan vara svårare för tjejer att prata om, att det kan uppfattas som känsligt att man får springa på toaletten hela tiden. Det är inget man vill prata om liksom. Det är väl så Gabriella tänker när hon vill vara öppen på sin blogg.

Nu ser familjen framåt och Sebastian Erixon är glad över att frun börjar återhämta sig.

– Hon fick komma hem i torsdags och mår mycket bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM