Skitsak stoppade comebackförsöket

SPORTBLADET

Superstjärnan drabbad av magvirus

Foto: Roger Federer hann möta pressen i Key Biscayne, men något spel blev det inte.

Roger Federer skulle spela sin första match på nästan två månader.

Då tvingades han kasta in handduken på grund av en skitsak.

– Det är sällan jag har tvingats lämna återbud med så kort varsel, säger den magsjuke tennislegendaren till AP.

2016 har inte varit Roger Federers säsong. Först, efter Australian Open, skadade han menisken så illa när han förberedde ett bad till sina barn att han tvingades till en titthålsoperation.

Comebacken uppskjuten

Under fredagen, i Miami, skulle han äntligen ha gjort comeback, men mötet med Juan Martin del Potro rann ut i kattsanden.

Federer plågas av ett magvirus, så argentinaren Horacio Zeballos fick ta över hans plats i huvudturneringen som lucky loser.

– Jag känner mig illa till mods inför turneringen och fansen. Det är sällan jag har tvingats lämna återbud med så kort varsel. Jag har inte mått bra de senaste dagarna och tyvärr så har det blivit sämre det senaste dygnet. Jag såg verkligen fram emot att göra comeback i Miami, men i det här skicket kan jag inte spela. Jag försökt värma upp i morse, men det var ganska uppenbart att jag inte skulle kunna ställa upp, skriver Federer i ett pressmeddelande, enligt AP.

Spelat två tävlingar

Den 34-årige världstrean har bara spelat två turneringar i år. Roger Federer gick till final i Brisbane och semifinal i Australian Open, där Novak Djokovic blev för svår.

ARTIKELN HANDLAR OM