”Var en väldigt stökig match”

SPORTBLADET

Spires stoppade Kjellbom: ”Han har gett mig tips”

Foto: Nicholas Spires (arkivbild).

Södertälje Kings säsong började som den förra slutade.

Mästarna besegrade Norrköping Dolphins finalreturen med 79-59.

– Det var en väldigt stökig match, säger Nicholas Spires.

Södertälje Kings har vunnit fyra raka SM-guld och är favoriter till ett femte. I finalreprisen mot Norrköping Dolphins tog mästarna en komfortabel seger.

Södertälje kopplade greppet direkt, men gästerna gick ikapp och förbi i början av tredje. Kings la dock in en extra växel och den fjärde perioden blev en överkörning. Hemmalaget vann sista med 26-10 och matchen med 79-59.

– Det var skönt att vinna, men vi har fortfarande mycket att jobba på tills vi är på den rätta nivån, säger Nicholas Spires och fortsätter:

– Det var en väldigt stökig match från båda sidor, inte så fint spel. Jag kan inte tala för norrköping, men jag tror inte de är jättenöjda med sin insats. Om jag pratar från vår sida kan jag säga att vi vill mycket mer och spela på ett bättre sätt med mer kommunikation i anfall och starkare försvar.

”Blir extra taggad”

Spires höll Joakim Kjellbom på ynka en poäng i den första perioden och elva totalt.

– Det är alltid kul att spela mot Kjellbom. Vi kom riktigt överens under sommaren med landslaget, i alla fall enligt mig. Han är riktigt skön och jag har lärt mig mycket från honom. Han är rutinerad och vill komma och ge lite tips. Jag har stor respekt för honom.

Han kanske ångrar de där tipsen lite nu?

– Jag vet inte om det var de tipsen som gjorde det, det tror jag inte. Han är förra årets MVP och årets center och man blir lite extra taggad av att möta honom och vill kanske bevisa sig lite.

På tisdag ställs Södertälje mot BC Luleå som imponerade in sin premiär.

ARTIKELN HANDLAR OM