Jerebko stora succé inatt – hyllas av tränaren

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: D. ROSS CAMERON / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Det har gått trögt för Jonas Jerebko Senaste tiden.

Men under nattens match slog han till med 18 poäng när Golden State Warriors slog Minnesota.

– Jag har inte spelat honom så mycket men ändå står han där, dag efter dag och kämpar. Det är därför han är här, säger tränaren Steve Kerr.

32-åringen har under den senaste tiden fått sitta på bänken och har länge varit utanför laget.

Men under natten, svensk tid, var han tillbaka i Golden State Warriors – och det med formbesked.

För första gången sedan december nådde han upp till tvåsiffrig poängskörd när han noterades för 18 poäng i segermatchen mot Minnesota. Endast storstjärnorna Stephen Curry (36) och Klay Thompson (28) gjorde fler.

– Jag har inte spelat honom så mycket mycket, och det märktes verkligen på killarna att de var glada för hans skull, säger Jerebkos tränare Steve Kerr till NBC som väljer att kalla matchen för ”The Jerebko Show”.

”Höjs till skyarna”

Hans högsta poängsnitt under en match var då han satte hela 23 poäng när laget mötte Dallas Mavericks i början på december förra året. Sedan dess har formkurvan pekats neråt. Speciellt med tanke på att han satte 37 3-poängare under de första två månaderna i världens bästa basketliga, NBA.

– När han skjuter bollarna så gör han det med enormt självförtroende. Han har byggt på det, och när man väl gör det så höjs den till skyarna.

Vad huvudpersonen själv hade att säga?

– Det hjälper såklart när du har varit i sådan situation förr (utanför laget). Jag är bekväm med mina styrkor och vill bara vara redo att hjälpa mina lagkamrater när det behövs, och jag gjorde det ikväll. Så det var en väldigt bra kväll, säger Jonas Jerebko.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM