Viasat Motor satsar stort på Indy Car 2019

Fredrik Ekblom och Richard Göransson är experter

avAnna Andersson

Foto: Felix Racing
Viasat Motor för storsatsning på Indy Car 2019

På söndag startar IndyCar. Med Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.
Och med Viasat Motor.

Nu kan Sportbladet avslöja att det blir en stor satsning, med studio och flera erfarna experter.

Kanalen gör en storsatsning med studio inför loppen, där norrmannen Anders Krohn, som tidigare kört supportserien Indy Lights, är på plats med en gäst.

Loppen kommenteras sedan av Janne Blomqvist eller Robin Nilsson, de får hjälp av experterna Fredrik Ekblom och Richard Göransson.

– Det känns väldigt kul att få vara en del av en så stor satsning, säger Fredrik Ekblom.

– Dessutom har vi två extremt duktiga svenska förare på plats. Felix har fått en väldigt häftig chans och Marcus har en bil som han kan vinna lopp med.

Viasat Motor sänder Indy Car 2019

Felix Rosenqvist har tagit sig via en EM-titel i Formel 3 och seger i prestigefyllda Macau Grand Prix till japanska Super Formula, Indy Lights och Formula E innan han i höstas blev klar för amerikanska Indy Car. Han har vunnit lopp i samtliga lopp samtliga mästerskap där han har kört en hel säsong och nu har han fått en styrning hos Chip Ganassi Racing, intill den regerande mästaren Scott Dixon.

Och det var svensken som var snabbast av dem båda under det senaste testet på Laguna Seca, då han hade den näst snabbast tiden av samtliga 21 förare.
Marcus Ericsson har valt en annan väg, via fem år i botten och mittskiktet av Formel 1 får han nu chansen hos Arrow Schmidt Peterson.

– Killarna har tagit olika vägar till Indy Car och jag tycker att det är extremt roligt att Felix har tagit sig till den absoluta världstoppen på rå förartalang, nu börjar nästa steg i hans kapitel, säger Fredrik Ekblom.

– När det gäller Marcus så har han bra material han har inte haft det lätt i mittskiktet av Formel 1 och lyckas han vara med i täten här så kan det äntligen lossna. Det unnar jag honom.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Fredrik Ekblom kommer synas i rutan.

”Helt annan racing”

Vad kan du bidra med?
– Men expertis, jag har kört på nästan alla banor de kör på, insikt i hur man kör och hur det är att köra på ovalbanor. Sedan komma med lite glada tillrop.

– Men detta är en helt annan racing än vad de är vana vid, det kan komma en säkerhetsbil när som helst, ibland ligger det tre bilar i rad och någon svänger in framför dig. Det gäller att vara streetsmart.

Ditt tips, hur går det för Felix och för Marcus?
– Har Felix en bra start kan han avsluta säsongen bland de fem bästa i mästerskapet. Han har fått en otrolig chans med ett mycket bra team. Får Marcus till en placering bland de tio främsta har han gjort det bra, han har också möjligheten att vinna lopp.

Premiärsändningen är den 10 mars, klockan 18.10, Viasat Motor/Viaplay: Firestone Grand Prix of St Petersburg

ARTIKELN HANDLAR OM