Alpint

– Svårt att acceptera att Sverige inte är på pallen

Av: 

Jenny Modin

SPORTBLADET

Fiasko – då vill Anders Pärson tillbaka till det alpina landslaget

Anja Pärson slutade på 13:e plats och Maria Pietilä Holmner på 11:e i slalompremiären i Levi. Övriga svenskor var långt efter.
Anja Pärson slutade på 13:e plats och Maria Pietilä Holmner på 11:e i slalompremiären i Levi. Övriga svenskor var långt efter.

LEVI. Fiasko för damerna.

Då höjer Anja Pärsons pappa rösten.

– Inte acceptabelt att Sverige inte står på pallen. Helt värdelöst, säger Anders Pärson och öppnar för en comeback som Anjas tränare.

Maria Pietilä Holmner blev bästa svenska på en delad 11:e plats i slalompremiären i finska Levi. Anja Pärson slutade på 13:e plats. Totalt sett blev de svenska alpindamernas slalompremiär ett fiasko. Något Anders Pärson såg från den för honom ovana läktar-positionen.

– Totalt sett är det svårt att acceptera att Sverige inte är med på pallen. Det är det jag inte haft möjlighet att påverka nu när jag stått på sidan. Det känns helt värdelöst.

– När man inte är på topp vill man hitta orsaker och träna hårdare och göra rätt saker. Och nu är man helt utanför. Men det är bara att acceptera och vänja sig vid, säger Pärson.

Du har flaggat för att vara resurs under säsongen – när kliver du in igen?

– Det har jag gjort. Men det är inte jag som ska ta initiativ till det.

Vem ska ta initiativet?

– Ja, det är ju tränarna och ledningen.

”Hoppar naturligtvis in”

Väntar du på en invit?

– Nej, jag går inte och väntar men Anja är Anja och jag älskar att jobba med Anja. Tror man att jag tillför något så hoppar jag naturligtvis in, men det ska ju vara kunnigt folk som jobbar nu.

Anders Sundqvist, sportchef på svenska skidförbundet:

– Anders har varit med på ett läger i år. Det var hans eget val att sluta. Sen är Anders en jätteduktig tränare med stor kompetens och har ett bra tränaröga, inget snack om den saken. Men vi jobbar mer med kontinutet. Samtidigt är inga dörrar stängda. Sen handlar det om kronor och ören också.

Stora förändringar

Svenska skidförbundet gjorde inför den här säsongen stora förändringar på tränarsidan. Anders Pärson som framgångsrikt tränat dottern Anja under hela hennes karriär slutade. Thomas Sjödin tog över som ny chefstränare då tidigare huvudtränaren Ulf Emilssons kontrakt gick ut. Anja Pärsons högra hand Mikael Junglind finns kvar men har varit ryggskadad och sjukskriven under säsongsöppningen.

– Man måste ge dom nya chansen, att ha sin filosofi och sin teori. Visst, det har inte varit några höjdarresultat hittills. Samtidigt har det gått två tävlingar, säger svenska skidförbundets sportchef Anders Sundqvist.

Anders Pärson:

– Jag hoppas bara att dom inte accepterar ett sånt här resultat utan känner ett enormt revanschsug och får lite jävlar anamma i gänget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint