Motorsport

Annas motorlista 13/11

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Och Alonso toppar listan... igen

POLE POSITION

1) Fernando Alonso

Han har avgörandet i egna händer. Är han etta eller tvåa i helgens säsongsfinal i formel 1 så vinner han titeln. Oavsett vad konkurrenterna gör. Men det är fyra man som kan vinna, Ferrariföraren Alonso, Red Bulls Mark Webber och Sebastian Vettel, samt McLarens Lewis Hamilton. Det är upplagt för ett riktigt drama.

Viasat Motor söndag kl 14.00

2) Christian Horner

Red Bull fortsätter tappert att våga vägra stallorder. Även om det finns en risk att de missar VM-titeln. Men om förarna själva gör upp om det i sista kurvan, kommer stallet inte att protestera.

3) Sebastian Vettel

Dominerade under fredagen i Abu Dhabi. Dominerade i Brasilien senast. Hade inte motorn gått i Sydkorea hade han varit mästare. Nu måste han ha hjälp av flera konkurrenter för att bli tidernas yngste mästare.

4) Patrik Sandell

Slåss för ett VM-guld i SWRC när rally-VM kör sin säsongsavslutning i helgen. Det gör även Patrik Flodin i PWRC, men båda svenskarna hade en tung inledning i går.

5) Travis Pastrana

Legendaren kör NASCAR 2011 och 2012. Han ska köra sju race för Pastrana-Waltrip Racing 2011 och 20 2012.

– Jag kände att det var dags att pröva och uppfylla en av mitt livs stora drömmar, säger han.

6) Heikki Kovalainen

Hans Lotus ska köra i de klassiska färgerna svart och guld nästa säsong. De färgerna som Ronnie Petersons Lotus hade på 1970-talet.

7) Marcus Ericsson

Tungt kval i går vilket gör att förhoppningarna om poäng i det första racet minskar. Men det andra körs i morgon och svensken hoppas på en bra avslutning av säsongen.

Viasat Motor, söndag kl 10.20

8) Mats "Lappen" Nilsson

Han vann endurotävlingen Gotland Grand National för åttonde gången förra helgen och det var femte året i rad. Respekt.

9) Martin Öhlin

Lämnar Carrera cup för STCC. Han har kört med WestCoast Racing den senaste säsongen och nu fortsätter samarbetet i kungaklassen.

10) Mika Kallio

Finländaren lämnade MotoGp innan säsongen var över. Nästa år kör han Moto2 för Marc-VDS.

MOTORSTOPP

McLaren

Lite snopet för Jenson Button och Lewis Hamilton, stallet låter inte sina världsmästare genomföra däcktesterna för Pirelli. Button vill gärna, men stallet anser att däcken kommer att förändras så mycket till vintertesterna att man i stället låter Gary Paffett och Oliver Turvey testa. Alla andra stallen låter sina förstaförare köra testet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Anna Andersson