Svensk pokerstjärna jagas av polis i USA

avDavid Tanentsapf, Minimedia

Dök inte upp i tingsrätten

Den svenske pokerstjärnan är åtalad för misshandel men dök inte upp i tingsrätten i måndags.

Nu jagas han av sheriffen i Las Vegas på uppdrag av den svenska domstolen.

– Amerikanska sheriffer brukar vara väldigt framgångsrika med att lämna över delgivningar, säger Eva Hederström på Justitiedepartementet.

Sportbladet Poker har tidigare skrivit om den framgångsrika svenska pokerstjärnan, som åtalats för misshandel efter en incident i en korvkö på Stureplan i november förra året. Stjärnan karatesparkade enligt åtalet en man i 20-årsåldern oprovocerat "med smärta, rodnad, blodvite och svullnad som följd”.

Dök inte upp i tingsrätten

Nu rapporterar nyhetssajten Realtid.se att pokerstjärnan inte dök upp i tingsrätten i måndags. Enligt rapporterna förekommer han samtidigt flitigt i resultatlistorna under rådande WSOP, pokerns motsvarighet till VM, i Las Vegas vilket har föranlett att Justitiedepartementets enhet för brottmålsärenden och internationellt rättsligt samarbete (BIRS) kopplat in sheriffen i Las Vegas för att få tag på stjärnan.

Vill inte uttala sig

– Amerikanska sheriffer brukar vara väldigt framgångsrika med att lämna över delgivningar, säger Eva Hederström på BIRS.

Realtid.se har också varit i kontakt med pokerstjärnans advokat Thomas Olsson, som dock inte vill uttala sig om sin klients förehavanden.

– Inga kommentarer, säger han.

Hur ställer sig din klient till åtalet?

– Han får lämna sin egen berättelse i domstolen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker