Kimi Räikkönen fyra när han kraschade

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Finländaren slogs i täten innan han rullade av vägen

Kimi Räikkönen inledde VM-rallyt i Bulgarien på ett övertygande sätt. Efter första dagen låg han fyra, men en krasch fick stora konsekvenser.

Finländaren öppnade bra och låg femma när han valde att göra ett udda däckval. Räikkönen tog mjuka däck och vips låg han fyra efter tre sträckor.

Rullade i diket

Men på dagens sista sträcka gick det för fort och ekipaget åkte i diket.

– Vi åkte av i en långsam kurva. Vi bara gled ut, rullade av vägen och landade på taket, men vi kunde ta oss ur bilen direkt, berättar co-drivern Kaj Lindström i ett pressmeddelande.

Han och Räikkönen klarade sig oskadda. Värre var det med bilen, men efter intensivt mekande lyckades ekipaget starta om. Citroënteamet var glada över Räikkönens offensiva körning.

– Kimis resultat är remarkabla, det är ju bara hans första dag på asfalt. Jag tycker att han har stor potential och den här erfarenheten hjälper honom för de andra tävlingarna, förlkarade Citroënchefen Benoit Nogier i ett pressmeddelande.

Blev elva

Dag två så klättrade Räikkönen stadigt uppåt i resultatlistan, en klättring som fortsatte under den sista dagen. Men närmare än elfteplats kom inte finländaren.

– Vi försökte i alla fall. Känslan i bilen var bra och det känns extremt positivt efter vårt första asfaltrally, säger Räikkönen i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally