19-årig rallytalang har chans på VM

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrik Åhlin tävlar om VM-plats hos Pirelli 2011

1 av 2 | Foto: Niklas Sundin
Fredrik Åhlin är klar för världsfinalen i Pirelli Star Driver.

Fredrik Åhlin har chansen att få köra rally-VM nästa år. 19-åringen tävlar i världsfinalen i Pirelli Star Driver, där högsta vinsten är just att köra ett antal VM-race för Pirelli 2011.

19-årige Fredrik Åhlin är klar för världsfinalen i Pirelli Star Driver.

– Plötsligt händer det och visst hoppas jag på vinst, säger rallyföraren.

16 förare i världsfinalen

Världsfinalen i Pirelli Star Driver samlar de 16 bästa rallyjuniorerna som får möta varandra i samband med VM-deltävlingen i Spanien den 22-24 oktober. Däckjätten Pirelli driver satsningen som ett program för att hitta nya talanger och förra året valdes fem förare ut. Alex Raschi, Ott Tänak, Nicolai Georgiou, Peter Horsey och Hayden Paddon har sedan fått chansen att köra sex VM-deltävlingar i år.

Världsfinalen handlar inte bara om att förarna ska visa sin skicklighet bakom ratten. Det brukar även ingå ett fystest samt en muntlig presentation där förarna ska visa hur de kan hantera medier. De förare som presterar bäst får sedan kontinuerlig utbildning när det gäller körteknik, kost, fysisk och mental träning, hur man arbetar med sponsorer, allt en förare behöver kunna för att förbereda och skapa en internationell rallykarriär.

Siktar på VM

– Jag kommer att seriöst satsa hundra procent i alla de förberedesler som jag bara kan. Jag längtar till att få sitta bakom ratten igen. Siktet är självklart att få köra VM, men jag hade inte räknat med att få en sådan här chans så här tidigt, säger Fredrik Åhlin som har SM-finalen i Katrineholm i helgen som nästa projekt innan det är dags för världsfinalen i Pirelli Star Driver.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally