Ingen sammanslagning av rally-VM och IRC

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

De båda rallymästerskapen ska inte slås ihop

Foto: AP
Mikko Hirvonen (till höger) skakar hand med Juho Hänninens kartläsare Mikko Markkula, medan Hirvonens co-driver Jarmo Lehtinen ser på. Monte Carlorallyt som Hirvonen vann före Hänninen ingår i IRC-serien.

WRC plus IRC – nej den ekvationen verkar spricka.

– IRC gör ett bra jobb, men har ingenting att göra med FIA, säger det internationella Bilsportförbundets president Jean Todt.

Det har spekulerats i om de båda rallymästerskapen IRC, Intercontinental Rally Challenge, och VM-rally-serien skulle slås samman, men FIA:s president ser till att ta död på de ryktena.

Även om han gärna skulle se Monte Carlorallyt i VM-kalendern igen:

– Som jag er det finns det bara ett VM i rally och det vore inte ansvarsfullt av FIA sett till regler och säkerhet, att vara involverat i andra serier, säger Jean Todt enligt Autosport.

Todt vill se Monte Carlo i VM

– IRC gör ett bra jobb men har ingenting att göra med FIA, IRC är en privat serie.

När det gäller Monaco, som i så fall skulle kliva in som premiärtävling i rally-VM och putta ner svenska rallyt en position, säger han:

– Personligen tycker jag att det är synd att inte Monte Carlo är med i WRC, men det beslutet har Automobile Club de Monaco tagit och jag hoppas att de i framtiden kan ta emot vår inbjudan och vara med i WRC igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally