Rattfull – för tredje gången

SPORTBLADET

Nu kan världstvåan få fängelse

1 av 4 | Foto: Rattfylleri, 2010

För en månad sen tog han en andraplats i VM och belönades med 40 miljoner kronor.

Nu riskerar John Racener, 24, fängelse i upp till ett år efter att han gripits för rattfylleri för tredje gången.

24-årige pokerproffset John Racener blev världskänd när han i mitten på november knep andraplatsen i WSOP Main Event, pokerns motsvarighet till VM, och kammade hem sanslösa 5,55 miljoner dollar – 40 miljoner kronor.

Detta skulle bli vändningen för 24-åringen, vars liv kantats av problem med spriten, men det tog alltså bara en månad för Racener att återigen försätta sig själv i problem.

Natten i häkte

Natten till söndagen greps han för rattfylleri i hemstaden Tampa, Florida och fick spendera natten i häkte. Han släpptes på söndagen efter att ha betalat borgensumman på 1 000 dollar, 7 000 kronor, men är fortsatt misstänkt för både rattfylleri och för att ha nekat att underkasta sig polisens blodprov.

Nu riskerar John Racener ett fängelsestraff på upp till 12 månader. Blir han fälld måste han sitta i fängelse i minst 30 dagar, minimistraffet när en person döms för sin tredje rattfylleriförseelse i delstaten Florida.

Tredje gången

Och John Racener har tidigare dömts för Rattfylleri både 2005 och 2007, enligt Floridapolisens arkiv. Han har dessutom en misshandelsdom från 2009 på sitt samvete enligt samma källa.

John Racener har själv inte kommenterat gripandet, men lokaltidningen St Petersburg Times har varit i kontakt med spelarens agent Jeff Gigante. Han bekräftar gripandet, men vill inte lämna några kommentarer i övrigt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker