P-G tävlar i England

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Blev inbjuden att köra
Fiesta av Malcolm Wilson

Foto: Tony Welam
P-G Andersson, här under VM-tävlingen i Jordanien, har blivit inbjuden att köra Ford i en tävling i England.

Rallyföraren P-G Andersson har blivit inbjuden av självaste Malcolm Wilson, chef för Fords VM-team i rally, att köra en tävling i Engelska rallymästerskapet.

Eftersom askmolnet sätter stopp för flygtransporter har P-G Andersson kört bil ner till Frankrike för att kunna ta färjan över till England och helgens deltävling i det Engelska rallymästerskapet. När Sportbladet får tag på svensken har han precis hunnit avverka 182 mil i bil och kommit i land från färjan i Dover.

– Vi har 60 mil kvar nu. Jag hade ju gärna sluppit den här uppladdningen, men nu är vi ju snart där, säger Andersson.

Inbjuden av Fordchefen

Det var förra veckan som P-G Andersson blev uppringd av Malcolm Wilson, chef för M-Sport och boss för Fords VM-team i rally.

– Det känns jättekul, det är ju inte alla som får ett samtal från Malcolm. Han ringer ju inte mig för att vara snäll utan för att han uppskattar det jag har gjort, säger Andersson.

Wilsons erbjudande var att Andersson skulle komma över till England denna helg för att köra en deltävling i det engelska rallymästerskapet. Andersson kommer att tävla i en tvåhjulsdriven Ford Fiesta R2.

– Det var ju ett tag sedan jag körde en sådan bil, men jag har mycket rutin, så det ska nog gå bra.

Svensken börjar med att testa bilen under torsdagen och på fredagen inleds tävlingen. Det är ett grusrally där man kör tre sträckor på fredagen och nio på lördagen.

Vad vet du om motståndet?

– Absolut ingenting. Det är två finländare som jag har hört talas lite om, men det här blir en ny utmaning för mig.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally