Kim Andersson stor segerregissör i comebacken

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Ystad vann mot Alingsås med 32–26 och tvingade fram en femte och helt avgörande match i kvartsfinalserien.

Stor segerregissör i onsdagskvällens match blev Kim Andersson som var tillbaka efter sin tåskada.

Kim Andersson missade den tredje kvartsfinalen mellan Ystad och Alingsås för knappt två veckor sedan på grund av en uppsvälld och ömmande stortå.

Till onsdagskvällens fjärde kvartsfinalmöte på hemmaplan var den förre landslagsspelaren tillbaka.

Med Andersson i spetsen inledde Ystad i ett rasande tempo. Högernian gjorde sex assist och tre mål i första halvlek då Ystad gick upp i ledning med 18–9. Ingen annan spelare gjorde mer än en assist före paus.

”Vi är helt avklädda”

Andra halvlek blev jämnare och matchen slutade 32–26 till Ystad.

– Man har gått och varit lite nervös i dag, men det känns jävigt gött att vi kan få en extra match och bevisa att vi vill vara i semifinal, säger Ystads 17-åring Ludvig Hallbäck till C More.

– Jag tycker att vi får en jäkla bra träff på vårt försvarsspel, så att vi får några enkla mål på kontring, fortsätter Hallbäck som med sina sex mål var en av matchens bästa spelare.

Alingås 18-åring William Andersson Moberg var inte lika nöjd.

– Vi är helt avklädda i dag, vi är verkligen inte i närheten. De är så mycket bättre på alla nivåer och i allt de gör. Vi är fan inte ens nära i dag, säger han till C More.

Tror på tuff match i Alingsås

Nu väntar en femte och helt avgörande match i Alingsås på måndag.

– Vi har varit där upp två gånger nu, det har blivit förlängning båda gångerna. Det är ett bra lag, jag tror att det blir en tuff och jämn match, säger Ystads Ludvig Hallbäck.

I kvällens andra kvartsfinalmöte vann Kristianstad hemma mot Guif med 32–25 och leder nu med 2–1 i matcher.

Sedan tidigare är Malmö och Lugi klara för semifinal efter att ha vunnit sin kvartsfinaler mot Sävehof respektive Redbergslid med 3–0 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM