André Myhrer trea i Schladming

SPORTBLADET

Körde upp sig från 22:a plats

Stockholm

Genrepet inför VM. Då visade André Myhrer att han vill vara med och slåss om medaljerna.

- Jävligt skönt, sade svensken till TT efter att slutat trea i slalomtävlingen i Schladming.

Den 12 februari avgörs herrarnas VM-slalom i italienska Bormio. På tisdagen kördes den sista världscuptävlingen inför VM. Och efter kvällstävlingen i Österrike finns det nu all anledning att inte bara prata om Anja Pärsons chanser i VM.

Det visade Johan Brolenius, på sjätteplatsen, och framför allt André Myhrer.

För bland österrikare, italienare och kanadensare fanns det två svenskar högt upp i resultatlistan och en av de båda - Myhrer - fick också kliva upp på prispallen för första gången i karriären.

Myhrer slutade trea, 24 hundradelar efter vinnaren Manfred Pranger, Österrike, och 20 hundradelar från Prangers landsman, Benjamin Raich på andraplatsen.

- Jag var riktigt laddad och kände mig trygg i min åkning inför andra åket. Sedan körde jag riktigt bra i nedre delen. Det här är en rätt svår bana så det det gäller att ligga bra i linjen, säger han.

Nästan perfekt åk

Svensken var illa ute i början av åket, lyckades hålla sig kvar och efter första mellantiden hade han inga problem alls. I stället gjorde Myhrer ett närapå perfekt åk när han gick i mål var det som ny ledaren.

Och under tiden som han stod i målfållan och pratade med TT i mobiltelefonen så försvann konkurrent efter konkurrent. För antingen åkte de ur i den isiga backen eller annars kunde de inte matcha svenskens tid.

Och när till slut ledaren efter första åket, italienaren Giorgio Rocca även försvann så var det klart, Myhrer fick för första gången kliva upp på prispallen.

Brolenius sexa

Där kunde även Johan Brolenius ha stått. Han hade den femte bästa tiden efter första åket och såg ut att vara på väg mot pallen, men en miss i andra åket skilde honom från att bli bättre än sexa.

- Jag brukar inte vara sådan som grinar men det bara kom efter målgången. Jag ledde med 1,09 när jag gjorde världens värsta miss, det gjorde att jag missade min första världscupsseger i karriären. Det är jävligt surt, jag har ju aldrig stått på pallen ens, sade Brolenius.

Vad tycker du om Myhrers insats?

- Det är ju verkligen jätteroligt med André och jag tycker att hela vårt lag åker som kungar.

TT