Pichler: ”Jag köpte alkohol i morse”

avPer Bohman

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Wolfgang Pichler förutspådde OS-succén.

Förbundskaptenen köpte alkohol redan i morse.

– Nu firar vi verkligen. Med alkohol. Jag köpte i morse så nu kan vi ha lite fest, säger tysken till Kanal 5.

63-årige Wolfang Pichler är nestorn i internationell skidskytte. Sedan han tog över det svenska landslaget har det unga gänget bara förbättrat sina resultat. Hanna Öbergs femteplats i jaktstarten följdes upp av skrällen Sebastian Samuelssons silver några timmar senare.

”Firar med alkohol”

Men Pichler hade kanske förutspått framgången? För tysken passade på att köpa lite passande dryck för att kunna fira OS-medaljer redan i morse.

Foto: Andreas Hillergren/TT

– Nu firar vi verkligen. Med alkohol. Jag köpte i morse så nu kan vi ha lite fest, säger Pichler till Kanal 5 och fortsätter:

– Jag är glad, väldigt glad. Spelen fortsätter och vi ska ta medaljer. Inte bara vara här för att tävla. Det är viktigt att vi håller oss kalla nu. Men vi coacher kan dricka lite.

En ny Fourcade

För Sportbladet utvecklar han tankarna om glädjen:

– Jag visste att Sebastian hade en chans. Han har så bra form och var bra redan i går. Hela laget är i bra form.

Pichler menar att 20-årige Samuelsson kan bli bäst i... världen.

– Jag ser en ny Martin Fourcade i honom. Han är inte så långt borta. Han är bara 20 år gammal men en seriös idrottare som vill vara bäst. Han har allt som krävs för att bli världens bästa skidskytt.

”De höjer varandra”

Vad gör honom så bra?

– Han har ett bra huvud. Som person är han inte grå. Man kan skämta med honom, men han är väldigt seriös i träning. Han har också tur att få vara del av ett ungt lag. De höjer varandra till medaljnivå.

Samuelssons silverryck

ARTIKELN HANDLAR OM