VSK otäckt effektiva

SPORTBLADET

Bajens tränare: ”De spelar med 10 man i straffområdet”

Under hela norra allsvenskan tappade Hammarby bara fyra poäng. I elitserien har stockholmarna redan efter två omgångar sett tre försvinna till motståndarlagen. Efter fredagens match på Zinkensdamms IP var det nederlagstippade Västerås SK som jublade. Sex chanser gav fem mål och två poäng.

- Vi spelar ganska bra, men de står i eget straffområde med 8-10 man hela matchen, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

Foto: VSK:s Anders Östling.

Västeråstränaren Magnus Berglund sa inte emot på presskonferensen efter matchen.

- Att ta två poäng trots att vi är så tillbakapressade känns otroligt skönt. En försiktig prognos före matcherna mot Edsbyn och Hammarby hade gett oss noll poäng, nu står vi på tre.

- Det här känns som det tuffaste elitserie jag någonsin varit med i. Alla skriker om att de vill se en elitserie för bandyn, men det finns en. Det är bara att gå på bandy nu.

Bajen började bäst

Hammarby inledde matchen som spelades inför 3500 åskådare bra. David Karlsson gjorde mål för sextonde seriematchen i rad och gav Hammarby ledningen med 1-0 på hörna efter en knapp kvart. När Stefan ‰Lillis‰ Jonsson slog in 2-0 - också på hörna - fyra minuter senare såg förhandstipsen ut att slå in.

Västerås kämpade, men hade det tungt utan skadade evighetsmaskinen Ted Andersson. Trots att VSK:arna stack upp i en och annan kontring var Hammarby aldrig oroat på allvar.

Sedan hände något. Anders Hammarbäck reducerade på en målvaktsretur efter ett skott av Michael Carlsson som var tillbaka på isen efter sin ryggskada. Johan Geibert kvitterade på ett slumpskott utifrån och VSK var plötsligt tillbaka i matchen. Efter paus ryckte västmanlänningarna åt sig en tvåmålsledning genom två snabba mål signerade Anders Östling och Patrik Anderbro.

Karlsson — inte jättemissnöjd

VSK hade tagit över målmässigt. Men spelet fortsatte se likadant ut. Hammarby anföll - Västerås försvarade sig.

- Vi försökte hela tiden och hade några lägen. Vi drabbades aldrig av panik utan spelade ganska bra. Det är klart att det är surt att förlora, men jag är ändå inte sådär jättemissnöjd, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

Efter Stefan Erixons hörnreducering till 3-4 hade vädrade Bajenfansen en kvittering. I sista minuten var den nära. Lars Gustafsson såg från läktarhåll ut att slå undan skridskon på Jonas Holgersson när han var på väg att rulla in kvitteringen. Publiken skrek på straff men domaren Roland Fager höll händerna längs sidorna. Sekunderna senare korsade han dem över huvudet när en VSK:are gick omkull i Hammarbys straffområde. Michael Carlsson satte straffen säkert och VSK-segern var ett faktum.

”Bara två poäng från toppen”

Efter två omgångar ligger Hammarby med sin enda poäng näst sist i den jämna elitserietabellen.

- Ska man se på det positivt är vi alla fall bara två poäng från toppen, säger Stefan Karlsson.

För VSK har den negativa trenden från söderallsvenskan vänt. Efter två omgångar ligger Västerås tvåa i elitserien.

- Men med en sånt här spel klarar vi oss inte i längden. Vi måste lyfta oss om vi ska kunna konkurrera med de andra lagen i framtiden, säger Magnus Berglund.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy