Superspurt gav Hammarbypoäng

SPORTBLADET

”Inga marginaler var på vår sida”

Hammarby har inte förlorat sedan man hemmaföll mot Sandviken den 1 december. BolticGöta såg ut att bli nästa lag att nolla stockholmarna. Med sju minuter kvar ledde Karlstadlaget med 5-2. Men Hammarby kom tillbaka. I slutminuten slog Stefan Persson, 30, in 5-5 på hörna.

- När det stod 5-2 var hoppet om poäng ute, säger han.

Matchen på Tingvalla präglades av den kraftiga blåsten. Hammarby började i medvind och tog ledningen med både 1-0 och 2-1. Rickard Timmerklev kunde kvittera strax före paus och med vinden i ryggen drog BolticGöta ifrån efter halvtidsvilan. När Ulf Einarsson drygt 20 minuter in i halvleken satte 5-2 såg matchen avgjord ut.

- Inga marginaler var på vår sida. De sköt in returer och satte hörnmål, säger Stefan Persson.

Gav inte upp

Men Hammarby hade inte gett upp. Perssons frislagsmål fram till 3-5 sju minuter före matchslutet gav lite häng och när David Karlsson i den 88 minuten gjorde sitt 40:e mål för säsongen var en poäng plötsligt inte särskilt långt borta för bortalaget.

Stefan Persson såg en minut före slutsignalen till att den blev verklighet.

- Det känns utan tvekan som att vi har vunnit en poäng. Kvitteringsbollen var verkligen jätteskön att få in, säger Persson.

Hade någon före matchen sagt att de skulle sluta 5-5 hade det setts som en stor framgång för BolticGöta. Och värmlänningarna var bara ett av de nederlagstippade söderlagen som skrällde i premiäromgången.

- Många matcher var jämna och så här tror jag att det kommer att bli. Nu leder Vetlanda elitserien, de får känna på hur det känns att vara kungar ett tag, säger Persson.

När SM-finalen färdigspelats den 20 mars är det meningen att Hammarby ska sitta på tronen.

Fakta:

BolticGöta-Hammarby 5-5 (2-2)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy