Hotar att bryta sig ur ligan efter konflikten

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Konflikten mellan SSL-lagen och Svenska Innebandyförbundet fortsätter. 

Nu hotar klubbarna att bryta sig ur ligan. 

– Det kanske blir strejk så att förbundet förstår att vi menar allvar, säger Anders Murman, chefsförhandlare för Föreningen Svenska Superligan, till SVT. 

Svenska Innebandyförbundet, SIBF, och Svenska Superligan, FSSL, som är SSL-klubbarnas intresseorganisation, har under en längre tid bråkat om rättigheterna kring ligan. 

SIBF vill inte släppa rättigheterna till FSSL som vill driva ligan i egen regi. 

Nu har klubbarna fått nog och hotar att bryta sig ur ligan. 24 av de 28 SSL-klubbarna vill starta en fristående liga utan Svenska innebandyförbundet. 

– Ja, det kanske blir strejk så att förbundet förstår att vi menar allvar. Det är tydligt att man inte gjort det, säger Anders Murman, chefsförhandlare för Föreningen Svenska Superligan, till SVT.

1 av 2 | Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

”Har ett förbund som trycker ner oss”

Förbundet meddelade i december att de inte vill ge klubbarna rättigheterna. Men FSSL ska nu ingå ett avtal med en sportmedie-agentur som ska hjälpa dem att sälja de kommersiella rättigheterna för den nya utbrytarligan. 

– Vi har en liknande produkt som Damallsvenskan, sett till tittarsiffror, och innebandy är en sport med potential. I Uppsala och Umeå spelar fler tjejer mellan 20 och 30 år innebandy än fotboll, det är en ung och jämställd sport. Och samtidigt har vi ett förbund som trycker ned oss. De lyckas inte få sporten att växa, säger Anders Murman.

Publicerad: