Ryssland överklagar till Cas

Flera ryska idrottare har portats från OS på livstid.

Nu väljer 22 av dem att överklaga till Cas (Idrottens skiljedomstol).

Det meddelar Cas i ett pressmeddelande.

Den ryska dopningsskandalen har hängt som en blöt filt över idrottsvärlden den senaste tiden.

Efter avslöjandena om en statsstyrd rysk dopning i samband med OS i Sotji 2014 har 25 ryska olympier portats från OS på livstid och tvingats lämna tillbaka sina Sotji-medaljer, och på tisdagen kom beskedet att hela Ryssland portas från OS i Sydkorea – med undantag för enskilda, ”rena” utövare som kan få tävla under neutral flagg.

Nu väljer 22 av de 25 OS-avstängda ryssarna att överklaga beslutet till Idrottens skiljedomstol (Cas).

”Guldmedalj viktigast”

Det meddelar Cas i ett pressmeddelande.

Längdåkarna Alexander Legkov, Jevgenij Belov och Julia Ivanova är några av de 22 som gjort gemensak sak och överklagat till Cas, som meddelar att idrottarna har bett om att få sin dom innan OS börjar den 9 februari.

Ryssland har rasat mot avstängningarna och förbundskaptenen för längdlandslaget, Markus Cramer, har tidigare uttryckt att de ”känner sig jagade av medierna”.

– För Legkov är det viktigaste just nu en guldmedalj (i OS). Men i dagsläget vet vi inte ens om han kan tävla. Vi hoppas båda på ett bra beslut i Cas, men vi vet inte hur lång tid det tar, sa Cramer till Sportbladet i fredags.

Belov.
Belov.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.