Längdskidor

Efter Tönseths slag – kritiserar andra åkaren

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Didrik Tönseth slog en konkurrent med staven och diskades ur Norska mästerskapens skiathlon.

Efteråt är de andra stjärnorna arga – på motståndaren.

– Jag tycker att det var välförtjänt, säger Emil Iversen.

Vi trodde att sista ordet var sagt.

Den i sammanhanget mindre kända åkaren Magne Haga körde av OS-guldmedaljören Didrik Tönseths stav under fristilsdelen av NM-skiathlonen. I frustration smällde Tönseth den kvarvarande delen av staven på armen på Haga och diskades i mål.

Bad om ursäkt

– Det var onödigt av mig. Men jag tycker att det fanns plats för två på bredden där. Jag kör om en VM-plats, det gör inte han, sa Tönseth till VG.

Haga kallade slaget ”en överreaktion” och fick en ursäkt. Strax efteråt fick Tönseth veta att han trots allt var uttagen i den norska truppen till Seefeld.

Men historien var ändå inte riktigt slut.

När loppets trea Martin Johnsrud Sundby och etta Emil Iversen visades sekvensen vände de sig inte mot Didrik utan mot Magne.

Det måste man ursäkta

– Jag vet hur Magne Haga är i banan, så jag tycker att det var välförtjänt. Jag tror att det var ett onödigt stavbrott, sa Iversen enligt VG.

– Jag var en halv meter ifrån och det är Haga som omotiverat bryter Didriks stav. Det är otroligt tråkigt för Didrik. Det är en ögonblicks frustration och det måste man kunna ursäkta, säger Martin Johnsrud Sundby.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Träningen och kosten bakom Frida Karlssons superkropp

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Emil Iversen

Didrik Tønseth

Martin Johnsrud Sundby