”Flash” gör sista STCC-loppet

avSportbladet.se

Publicerad:

Avslutningen på Mantorp Park i helgen blir sista i STCC

Janne Flash Nilsson grundade STCC 1996.

I helgen kör han sitt sista lopp.

– Jag kommer att kliva ur bilen med tårar i ögonen, säger han.

Foto: Bildbyrån

Jan Nilsson som går under namnet Flash har kört samtliga tävlingar i STCC utom en sedan 1996. Han missade ett lopp på grund av en ryggskada 1999. Men efter 225 lopp, 2 titlar, 35 segrar, 74 pallplatser och 29 pole positions så kör han nu sitt sista lopp.

Efter helgens final på Mantorp lämnar han och hans team STCC.

– Vi har haft en fantastisk framgångssaga med Flash Engineering i STCC med Volvo och BMW samt förare som Richard Göransson, Mattias Ekström, Rickard Rydell, Robert Dahlgren och Colin Turkington. Nästa år vänder vi nästa blad och jobbar mot nya framgångar, säger ”Flash” i ett pressmeddelande.

Byter till TTA

Då är han med och grundar den nya serien TTA tillsammans med de etablerade teamen  Volvo Polestar Racing, WestCoast Racing och Brovallen Design. Han satsar dessutom på sin 29:e säsong som tävlingsförare.

– Jag hade bestämt mig för att sluta, men med den nya bilen så är suget tillbaka och jag måste bara fortsätta. Alla de bästa förarna kommer att drabba samman i sportsligt likvärdiga, häftiga och utmanande bilar på de häftigaste banorna i Sverige. Nya TTA går hand i hand med mina värderingar och den organisationen Ren Idrott som jag tillhör. Ren Idrott jobbar hårt för att förändra synen på fusk och osportsliga värderingar. Dessa värderingar är TTA mycket måna om att uppfylla för förarna, teamen och publiken som idag kräver detta, säger ”Flash”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC