Svensken – som är på väg mot roadracing-VM

Foto: Cresto Guide Racing Team
Alexander Lundh

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Alex Lundh kan vara på väg mot roadracing-VM.

Han har testat för Moto2 och får en ny chans i helgen.

– Jag kände att detta är min grej, säger han.

Alexander Lundh har kört Supersport, men har hela tiden dröm tom att få köra roadracing och Moto2. Det är klassen under motoGP och ingen svensk har kört Moto2. I veckan fick han testköra för MZ-RE Honda i Valencia, cykeln en MZ-FTR var samma som Anthony West körde hem fjärdeplatsen med i söndagens race på Valencia.

– Det var otroligt häftigt att testa en Moto2cykel, det var synd att det regnade, men jag kände ändå att detta är min grej, säger han i ett pressmeddelande.

”En riktig racer”

– Det märks att det är en riktig racer, chassit är mycket styvare än min supersport Honda och den är lättare så det känns inte att den har lite mindre effekt.

Även stallchefen Martin Wimmer och chefsingenjören Warren Willing var nöjda och de erbjöd svensken att köra ett test till. Han ska köra det spanska mästerskapet i Valencia den här helgen.

– Det ska bli roligt att få testa under en race helg som nu, för allt blir mer seriöst när det är tävling sen är ju det Spanska mästerskapet förmodligen den tuffaste nationella serien i världen så vi får se hur det går.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport