AIK:s nyförvärv – redan en tv-stjärna

SPORTBLADET

”Vill följa med när han springer ut på Råsunda”

AIK:s senaste Sierra Leone-förvärv är van vid uppmärksamheten.

Ett brittisk dokumentärfilmteam har följt "Crespo" under ett och ett halvt år.

Nu har de sett ut den perfekta slutscenen.

– Vi vill följa med när han springer ut på Råsunda, säger Matt Stephenson, en av filmarna, till Sportbladet.

I dag presenterade AIK sitt nyförvärv: Al Hassan Kamara. 18-åringen är precis som Mohamed och Teteh Bangura en ung och lovande anfallare från Sierra Leone. Han har också, liksom sina landsmän, spelat i en lägre division i Sverige – i det här fallet i Bodens BK.

”Kan bli en världsspelare”

Men en sak sticker ut. "Crespo", som han kallas, har under de 18 senaste månaderna följts av två brittiska filmare som gör en dokumentär med namnet "They call me saviour" om hans liv och karriär.

– Vi letade efter en ung, lovande spelare från Sierra Leone med bra personligheter och Crespo var perfekt. Han är en riktigt bra spelare men härlig personlighet. Han skulle kunna bli en världsspelare, han har det där extra, säger Matt Stephenson som tillsammans med kollegan och vännen Alan Jones ligger bakom projektet.

”Underbart slut”

Engelsmännen är båda inbitna supportrar till Hull City och den ursprungliga tanken var att Kamara skulle provspela med Championshipklubben. Men nu har man fått lägga om idén.

– Det var vår dröm att han skulle komma till Hull, men det här blir något annat. Nu kommer Crespo till AIK och Sverige och nu har vi vår slutscen: när han gör debut för AIK på hemmaplan. Vi vill följa med när han springer ut på Råsunda för första gången.

Är det ett bra slut på er film?

– Det är ett underbart slut.