”Det ser hoppfullt ut”

avAnna Andersson

Publicerad:

Marcus Ericsson är nöjd efter sitt andra F1-test - mästarna har problem

Foto: TT
Marcus Ericsson fick problem med bilen, men var nöjd ändå.

Drömmen är lite mer än två veckor bort.

Då startar F1-säsongen.

– Det ser hoppfullt ut, säger Marcus Ericsson.

Svensken skulle bara ha testat en dag för Caterham, men han fick chansen även under den sista testdagen i Bahrain. Dock parkerade han efter fyra varv.

– Det var otroligt kul att jag fick chansen igen, tyvärr fick vi ett elproblem, säger han.

I går körde du näst flest varv in - känslan efter testet?

– Det är riktigt roligt att bara köra, köra och köra. Nu börjar jag få en känsla för bilen och den nya motorn. Det var viktigt att köra så många varv för att bilda mig en uppfattning.

Och den är?

– Det är en otroligt stor utmaning att köra med de nya motorerna. Det är ett enormt drivmoment ut ur kurvan och man måste tänka på hur man lägger på gasen. Gasar du förtidigt är det lätt att tappa bilen och köra av, dessutom sliter man däcken.

Red Bulls problem

Under den avslutande testdagen hade Red Bull återigen problem och fick avbryta testet i förväg. De senaste årens mästare har haft en mycket strulig försäsong, samtidigt som Mercedes har imponerat med många varv och snabba tider.

– Det är många i depån som har problem och som inte har kört så många varv. Vi har kört bra fram till i dag och har mycket information som ingenjörerna nu får arbeta med. Jag tycker att vi jobbar bra som team och Renault som levererar våra motorer jobbar hårt, även om vi kanske är lite efter de andra än då länge. Vi har inte optimerat bilen och kört på varvtider än, det verkar som om bland annat Mercedes och McLaren har kommit dit och som om de börjar att tänja på gränserna.

Nu återstår fyra testdagar den kommande veckan, även de körs i Bahrain. Fram till dess kommer Marcus Ericsson att träna en hel del fysik och lägga mycket tid på att träffa ingenjörerna.

Därefter är det premiär i Australien den 16 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1