Friidrott

DN-reportern: Jag är fruktansvärt besviken

Av: 

Emil K Lagnelius

I en intervju med DN:s Nils Palmgren skulle Abeba Aregawi ta död på alla rykten om ett skenäktenskap. Då hade de varit skilda i fyra månader.
I en intervju med DN:s Nils Palmgren skulle Abeba Aregawi ta död på alla rykten om ett skenäktenskap. Då hade de varit skilda i fyra månader.

SPORTBLADET

Abeba Aregawi tog död på alla rykten i en intervju med Dagens Nyheter.

I dag känner sig reportern Nils Palmgren grundlurad.

– Jag har förgäves försökt få tag på henne, säger Palmgren till Sportbladet.

Faksimil från dn.se

Den 21 september, en månad efter VM-guldet i Moskva, talade Abeba Aregawi ut i en lång intervju med DN under rubriken ”Aregawi vill ta död på alla rykten”. Hon pratade bland annat om stämpeln som homofob, rykten om skenäktenskap och skatteflykt.

En av världens mest kända långdistanstränare, italienaren Renato Canova, hade på en blogg skrivit att Abeba är gift med en namngiven etiopisk maratonlöpare.

– Jag känner honom inte, sa Aregawi till DN om Canova och fortsatte:

– Du måste fråga den som säger det vad det är han menar. De vill förstöra min karriär, men jag störs inte av sådana saker, jag koncentrerar mig på min löpning.

”Hur fejkar man sånt?”

Henok Weldegebriel fyllde i:

– Jag vet inte var de här ryktena kommer ifrån. Folk försöker få henne att må dåligt. Vi har varit gifta sedan 2008 och det är ingen som köpt henne för att hon ska komma till Sverige.

DN-reportern Nils Palmgren skriver i artikeln:

”Här, i solskenet i Hagaparken, är det också svårt att förstå hur dessa rykten kan ha uppstått. De skojar och ger varandra varma, men blyga blickar. Hur fejkar man sånt?”.

”Då ljög de ju för mig”

När Sportbladet pratar med Nils Palmgren, efter att det blivit känt att Aregawi och Weldegebriel skiljde sig redan i maj, säger han att han känner sig grundlurad.

– Jag är fruktansvärt besviken. Jag känner mig helt och hållet lurad, det kan jag säga öppet och ärligt. Herregud, de var inte gifta med varandra, men så satt de och förnekade alla rykten om skenäktenskap. Då ljög de ju för mig. Jag har försökt att få tag på dem i dag, men får inte tag på dem.

Du anade ingenting under intervjun?

– Nej, jag blev förvånad. Det är inte den bilden jag har fått av dem. Vi satt ned i över en timme och de verkade vara väldigt lyckliga och kära när vi träffades, precis som bilderna visar.

Nils Palmgren får dock vänta med att konfrontera Aregawi. I stället för att bevaka inomhus-VM i Sopot väntar Paralympics i Sotji för hans del.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott