Storstjärnan redo att möta vinnaren i svenskfajten

avStefan Alfelt

Foto: BEN STANSALL / AFP

SUNDSVALL. Tyson Fury som besegrade tungviktsmästaren Vladimir Klytjko är redo för comeback.

Gärna mot Otto Wallin eller Adrian Granat.

– Jag är i form och redo att ta tillbaka mina VM-titlar. Om det betyder att möta vinnaren av Wallin och Granat så får det bli så, säger Tyson Fury.

Hjärnspöken och missbruk gjorde att Fury aldrig kom att försvara de fyra titlar han tog från Klytjko innan han fick avsäga sig allihop. Nu har Fury hårdtränat för att bli av med alla överskottskilon han drog på sig när karriären såg ut att helt vara raserad.

Fury har flera gånger sagt att han ska komma tillbaka in i ringen i sommar och han har utmanat både Anthony Joshua och Deontay Wilder att sätta sina VM-titlar på spel mot honom.

Så blir det inte. Alla vill först se om Tyson fortfarande har kapacitet för proffsboxning i den yppersta världseliten. Därför behöver han en eller ett par uppbyggnadsmatcher mot kvalificerat motstånd. Typ Otto eller Adrian.

– De kallar det för vikingarnas strid, men jag är den riktige vikingen. Jag är den rättmätige mästaren. Den riktige tungviktskungen, säger Tyson Fury till MTG Sport och fortsätter:

– Ingen kan stoppa mig och om vinnaren i den här fajten är villig att steppa upp så är jag beredd!

”Det man drömmer om”

Hur troligt det är med en match mellan vinnaren och Fury verkligen är får framtiden utvisa men hans uttalanden är ett bevis på hur intressanta Otto och Adrian är i branschen.

– Det är ju den typen av matcher man drömmer om. Att hamna i positionen att slåss om de stora titlarna. Med de pengar som det handlar om också, säger Otto Wallin.

Som är segersäker.

– På pappret är jag bättre men jag kommer aldrig att underskatta någon. Speciellt inte en stor kille som Adrian som har lite nyp också. Han är som en gädda. Ligger och lurar i vassen och sen hugger han plötsligt till.

Trashtalket mellan de två tungviktarna har dämpats rejält de senaste veckorna.

– Adrian är som en uppblåst ballong som fått lite smygpunka som när det är dags för match inte har så mycket kvar. Men även om han har varit snäll nu kommer jag att låta honom äta upp varje ord han har sagt tidigare, säger Otto Wallin.


FOTNOT: Galan från Sundsvall sänds på Viaplay PPV/TV10 från kl 18.30. Huvudmatcherna Wallin vs Granat (cirka 23.00) och Laurén vs Kaiser (cirka 22.00) sänds exklusivt på Viaplay PPV för 299 kr.

Sveriges åtta världsmästare i boxning 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM