Karlsson efter omtalade fällningen: ”Gjort är gjort”

Frida Karlsson fick hård kritik efter att ha fällt Jessie Diggins i Tour de Ski.

Nu vill hon att det är slutsnackat om det som hände i Österrike.

– Efter den där händelsen har jag agerat rätt. 

Frida Karlsson fällde Jessie Diggins i den klassiska sprinten under Tour de Ski och förstörde touren för både sig själv och amerikanskan.

– Jag gjorde ett misstag där. Det går fort i sprint. Felbeslut tas. Jag tar på mig händelsen i sig men gjort är gjort och jag kan inte få det ogjort, säger Frida Karlsson som just nu befinner sig på precamp inför OS.

Diggins var frustrerad och fåordig om händelsen, tills hon öppnade upp i ett blogginlägg.

”Låt oss vara ärliga gällande den klassiska sprinten: det är inte roligt när folk inte följer reglerna, och resultatet blir att din tour blir mycket, mycket svårare. Det går inte att komma ifrån det. Men grejen är den att det inte går att kontrollera vad folk runt omkring dig gör.”, skriver amerikanskan.

”Blev dåligt för henne”

Karlsson förstår kritiken. Till viss del.

– Det ödela ju min tour och blev dåligt för henne. Jag var väldigt tydlig med att gå fram till henne och be om ursäkt. Så efter den där händelsen har jag agerat rätt.

Hon skriver bland annat att hela världscupen var arg å hennes vägnar. Kände du att det var ilska riktad mot dig?

– Jag var ju arg på mig själv då, men samtidigt är det sånt som händer. Det blev en miss där och som jag ser det fick jag stå mitt kast. 

Har du dragit några lärdomar av situationen?

– Jag har väl inte fokuserat på den incidenten i sig för det sker liknande saker i andra heat också bara det att den här blev den värsta. Det är klart man ska tänka på att inte ta risker när man kör kvinna mot kvinna men det är inte så heller att jag bara kan lägga supermycket fokus där utan jag har försökt analysera det som hände och sen bara gå vidare. 

Jessie Diggins och Frida Karlsson.
Jessie Diggins och Frida Karlsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.