Efter skadehelvetet – pausar nu karriären

Hon har inte spelat handboll på snart två år efter en svår knäskada.

Nu pausar Mikaela Mässing karriären på obestämd tid.

– Det är inte för evigt, jag tror bara att knät behöver lugn och ro, säger hon till GP.

I augusti 2020 drog Mikaela Mässing av både korsbandet och ledbandet i sitt vänstra knä och hon har sedan dess kämpat för att komma tillbaka.

I vintras drabbades hon dessutom av ett bakslag vilket tvingade fram en ny operation. Och nu pausar 28-åringen handbollskarriären.

"Efter mycket eftertanke och övervägande med mig själv har jag kommit fram till att ta en paus från handbollen. Flytta hem till Göteborg, rehaba i lugn och ro. Fokusera på att få ett fungerande knä, och ett rimligt knä för framtiden”, skriver hon på Instagram.

”Får söka 7–16 jobb”

Mässing som till Köpenhamn spelade senast i Sverige för tre år sedan utvecklar beslutet för GP.

– Jag ser det som en paus, det är inte för evigt, jag tror bara att knät behöver lugn och ro och inte behöver stressen när jag är på kontrakt och behöver vara tillbaka så snabbt som möjligt. Det ska få ta tid att läka, säger hon till tidningen.

Vad Mässing ska hitta på nu vet hon inte riktigt.

– Jag har inte riktigt tänkt så långt än. Men jag vill absolut fortsätta jobba med ATG på TV som jag gjort nu under min skadeperiod. Sen får jag väl söka något 7-16 jobb, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln